Antena Căutare

Romania, tinta terorista! Seicul Omar Bakri: "Romania este pamant islamic ce trebuie eliberat"

Romania a fost nominalizata drept tinta pentru atacurile teroriste. Seicul Omar Bakri a afirmat ca "Romania este pamant islamic ce trebuie eliberat". Ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, a afirmat ca astfel de declaratii nu vor afecta in niciun fel angajamentele militare ale Romaniei, tara noastra fiind un aliat fidel al SUA si NATO, "cu tot ceea ce inseamna aceste riscuri".

“Odata ce Islamul a intrat pe un taram, acesta devine islamic si musulmanii sunt obligati sa-l elibereze intr-o zi. De exemplu, Spania este pamant islamic, la fel si Europa de est: Romania , Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo si Bosnia”, a precizat Omar Bakri intr-un interviu pentru www.24chasa.bg.

"Din cauza trupelor sale din Afganistan si Irak si din cauza colaborarii sale militare cu Israelul, Bulgaria devine si o tinta legitima". "Noi credem ca putem face atentate in inima Bulgariei. Putem sa facem acest lucru si in Romania si in alte state. Asta depinde de tactica si de strategia concreta”, a adaugat seicul.

Omar Bakri este unul dintre cei mai importanti militanti islamici din lume. Bakri a avut un rol important in dezvoltarea miscarii Hizb ut-Tahrir in Marea Britanie. In urma atentatelor din Londra din 2004, el a parasit Regatul Unit si s-a stabilit in Liban.

"Stim cu totii ce este Romania si ce taram primitor, in primul rand crestin, este. Nu cred ca trebuie sa comentez eu tot felul de afirmatii care nu tin cont de realitati, ci de cu totul alte lucruri. In orice caz, Romania si-a asumat anumite proiecte cu caracter strategic, asa cum este scutul antiracheta, intr-un efort mult mai larg, nu doar relatia bilaterala de parteneriat strategic cu SUA, ci si o contributie la viitorul Aliantei. Ne-am asumat aceste proiecte, suntem aliati fideli ai SUA si NATO, cu tot ceea ce inseamna aceste riscuri", a declarat Corlatean.

Ministrul de Externe a adaugat ca, din acest punct de vedere, institutiile statului roman si-au facut datoria pe deplin, au monitorizat ceea ce era de descurajat, au descurajat sau sanctionat ceea ce era de sanctionat sau descurajat. "In orice caz, nu ne schimbam in niciun fel aceasta atitudine si aceste angajamente ale statului roman. Suntem consecventi", a mai spus Titus Corlatean.

Foto: tulisanmurtad.blogspot.com

Iran-ul, Hezbollah-ul si alte entitati, condamnate sa plateasca 6 mld. $ unor victime ale atentatelor de la 11 septembri... Bataie cu pietre si cocktailuri Molotov dupa o inmormantare, in Bahrain...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x