Antena Căutare

Rusia a fost exclusă din competițiile internaționale de fotbal. Decizia luată de FIFA și de UEFA

Echipele de fotbal din Rusia nu mai au voie să participe la competiții FIFA sau UEFA, până la noi reglementări.

Colaj cu Vladimir Putin și o minge de fotbal Galerie
FIFA a suspendat Rusia din toate competițiile internaționale | Shutterstock & Hepta

Atat echipa naționalei, cât și echipele de club sunt suspendate de la competiții, potrivit unei decizii luat de FIFA și UEFA, în contextul războiului din Ucraina, potrivit news.ro.

„Ca urmare a deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv UEFA, care a presupus adoptarea de măsuri adiționale, FIFA și UEFA au decis împreună că toate echipele rusești, fie că sunt naționale sau de club, să fie suspendate de la participarea atât la competițiile FIFA, cât și UEFA.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Biroul Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv de cele mai înalte organisme instituționale de decizie ale ambelor instituții, în situații de urgență.

Fotbalul este complet unit aici și în plină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid astfel încât fotbalul poate fi din nou un vector pentru unitate și pace între oameni"6", se arată într-un comunicat transmis de Federaţia Internaţională de Fotbal.

Ce a transmis Federaţia Rusă de Fotbal, după decizia de excludere din competiții a echipelor ruse

Federaţia Rusă de Fotbal a transmis la rândul său un comunicat prin care a dezaprobat decizia FIFA şi UEFA de excludere din competiţii:

"Uniunea Rusă de Fotbal dezaprobă categoric decizia FIFA şi a UEFA de a suspenda toate echipele ruseşti de la participarea la meciuri internaţionale pentru o perioadă nedeterminată. Considerăm că această decizie contravine normelor şi principiilor competiţiilor internaţionale, precum şi spiritul sportului. Este clar discriminatorie şi aduce prejudicii unui număr foarte mare de sportivi, antrenori, personalul cluburilor şi echipelor naţionale şi, mai ales, milioanelor de fani ruşi şi internaţionali, ale căror interese ar trebui protejate în primul rând de organizaţiile sportive internaţionale", anunţă Federaţia Rusă de Fotbal.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește și: Volodimir Zelenski, anunț de ultimă oră. Câți bani va primi fiecare om care ia arma în mână și va apăra Ucraina. „Acesta va fi salariul lui”

Vezi mai multe detalii despre război pe observatornews.ro

Povestea ucrainencei Olena Kurilo, grav rănită în războiul ruso-ucrainean. Mesajul fiicei sale... Dayana Yastremska, declaraţii despre România. „Ne-au aşteptat oameni buni. Am fost uimită de modul frumos în care ne-au ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x