Antena Căutare

Rusia: Teroristul care a detonat bomba in aeroportul Domodedovo, identificat. Provine din Caucazul de Nord

Atentatul care s-a soldat luni cu 35 de morti pe aeroportul moscovit Domodedovo a fost comis de un kamikaze originar din Caucazul de Nord, o regiune instabila din sudul Rusiei, a afirmat sambata comitetul insarcinat cu ancheta atacului sinucigas, citat de AFP, informeaza Hotnews.

"Am stabilit identitatea teroristului, kamikazele care a declansat dispozitivul exploziv", a precizat comitetul de ancheta, intr-un comunicat de presa.

"Este vorba de un barbat de 20 de ani, originar dintr-o republica din Caucazul de Nord", potrivit sursei citate.

Anchetatorii nu au divulgat numele atacatorului pentru a a permite "identificarea si arestarea organizatorilor si complicilor la acest act de terorism", se arata in comunicat.

Comitetul de ancheta sustine ca atacul a vizat in primul rand cetateni straini: "Nu este intamplator ca actul de terorism a avut loc in sala de sosiri a zborurilor internationale. Potrivit anchetatorilor, atacul terorist urmarea sa ucida inainte de toate cetateni straini", a spus purtatorul de cuvant al comisiei, Vladimir Markin.

Pe lista victimelor publicata de ministerul rus al Situatiilor de urgenta se regasesc cel putin opt cetateni straini: doi din Tadjikistan, un cetatean uzbek, doi austrieci, un german, un ucrainean si un britanic.

Sursa: Hotnews

Foto: en.rian.ru

UPDATE! Raportul Romaniei privind Schengen a fost adoptat... Romanii din Egipt traiesc teroarea revoltelor. MAE recomanda evitarea deplasarilor in Egipt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x