Antena Căutare

Rusii ar putea consuma, din nou, carne romaneasca

Rusia isi reevalueaza pozitia fata de Romania. Dupa ce in 1996, au fost interzise importurile de carne si produse de origine animala din tara noastra, echipe de specialisti rusi vor ajunge in unitatile autohtone interesate sa exporte pe piata de la Moscova, dupa cum scrie Mediafax.

Decizia reprezinta rezultatul discutiilor dintre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici.

„Serviciul Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara al Federatiei Ruse a anuntat ca va da curs solicitarii Romaniei de a trimite specialişti, incepand cu data de 5 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, la unităţile romanesti de productie si procesare de carne interesate sa exporte pe piaţa rusă. Acest demers va permite producatorilor romani de produse de origine animala sa intre pe o piata cu un potential de consum urias", se arata intr-un comunicat al MADR transmis Mediafax.

In plus, reprezentantii Ministerului Agriculturii sustin ca este pentru prima data cand Rusia ia in considerare reevaluarea pozitiei fata de tara noastra. Asta, dupa ce oficialii de la Moscova au stopat importurile de carne, din cauza pestei porcine.

Pentru Romania, reluarea exporturilor de carne in Rusia ar insemna o gura de oxigen, cu atat mai mult cu cat o piata de desfacere uriasa ar stimula producatorii nostri.

Un roman antreneaza caini pentru elita politiei americane... Fidel Castro da asigurari ca nu este bolnav: "Nici macar nu imi amintesc ce este o durere de cap"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x