Antena Căutare

Salarii de mii de euro pentru români! Unde se fac angajări pentru acești bani, din luna mai

Românii vor putea ocupa locuri de muncă pentru salarii de mii de euro, din luna mai, într-unul dintre cele mai bogate state europene, unde vor fi eliminate toate restricțiile existente la angajare.

Românii vor putea ocupa locuri de muncă pentru salarii de mii de euro, din luna mai, într-unul dintre cele mai bogate state europene, unde vor fi eliminate toate restricțiile existente la angajare.

Începând cu sfârşitul lunii mai 2019, se va renunța la o clauză de salvgardare care este activă în Elveția din momentul aderării României la UE.

Potrivit Acordului din 1999 dintre Confederaţia Elveţiană şi Uniunea Europeană privind libera circulaţie a persoanelor (ALCP), aplicabil României şi Bulgariei de la 1 iunie 2009, accesul cetăţenilor români şi bulgari pe piaţa muncii elveţiene s-a făcut în limita unor cote stabilite pe o perioadă de 7 ani.

În luna aprilie a anului trecut, clauza de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari, prevăzută în Protocolul II al Acordului UE – Elveţia privind libera circulaţie a persoanelor a fost prelungit.

Salariul mediu în Elveţia este de 5.500 – 6.000 de euro, în funcţie de industrie, ajungând la 10.000 de franci elveţieni în industria farmaceutică şi 9.000 de franci elveţieni în asigurări, IT, servicii financiare.

Salarii mai mici, de 4.000 de franci elveţieni lunar, sunt în Resurse Umane, în HoReCa obţinându-se 4,300 CHF, în Retail – 4.700, în construcţii – 5.500, o asistentă putând primi între 4.000 şi 6.000 de franci elveţieni lunar.

În Elveția trăiesc aproximativ 30.000 de români.

ULTIMA ORĂ! Informații de ultim moment în cazul dispariției fotbalistului Emiliano Sala. „În această dimineață...”... Imagini șocante pe străzile capitalei! O tânără de 27 de ani a bătut un taximetrist și i-a furat mașina după ce a aflat ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x