Antena Căutare

Scandal in Ungaria, dupa ce directorul Teatrului National a inchiriat o sala pentru Ziua Romaniei

Directorul Teatrului National din Ungaria, Robert Alfoldi, este considerat tradator pentru ca a inchiriat sala mare a institutiei pentru o receptie de Ziua Romaniei. Mai multi politicieni maghiari, precum si diverse personalitati considera "o provocare" gestul romanilor in conditiile in care ziua de 1 Decembrie coincide cu pierderea, de catre Ungaria, in favoarea Romaniei, a teritoriilor din Transilvania stapanite pana in 1918.



In replica, Robert Alfoldi a explicat ca decizia sa nu a avut ca scop sa raneasca sentimentele nationale si ca spectacolul ar fi putut ajuta cele doua tari sa devina mai apropiate prin intermediul culturii si artei in ciuda trecutului lor.

"Cand Institutul Cultural Roman din Budapesta mi-a cerut sa inchiriez sala mare a Teatrului pentru celebrarea Zilei Nationale a Romaniei, m-am gandit ca spectacolul si receptia ar putea ajuta cele doua tari, Ungaria si Romania, sa devina mai apropiate prin intermediul culturii si artei, in pofida trecutului lor furtunos", a declarat Alfoldi, intr-un comunicat transmis MTI.

Potrivit hungarianambiance.com, autorizatia data romanilor de catre directorul Teatrului National a fost retrasa.

Ziua de 1 Decembrie marcheaza Adunarea Nationala de la Alba Iulia, care a declarat unirea Transilvaniei - la acel moment teritoriu ungar - cu Romania, in 1918.

Foto: operaverseny.hu

VIDEO! Grecia. Revoltele din 1973, aniversate cu lupte de strada... Hong Kong: A fost depistat primul caz de imbolnavire cu gripa aviara la om , dupa 2003...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x