Antena Căutare

Scenariu ucrainean pentru Moldova

Liderii aliantei de guvernare de la Chisinau merg, se pare, inconstient pe scenariul ucrainean, unde liderii coalitiei prooccidentale care au produs revolutia portocalie s-au dispersat treptat si au admis venirea la putere a lui Viktor Iankovici, orientat spre Moscova. Marul discordiei in alianta de guvernare din Republica Moldova este functia de sef al statului, la care ravnesc, deocamdata, doi dintre cei patru lideri ai coalitiei.

Conform unuia dintre principiile care au stat la baza crearii Aliantei pentru Integrare Europeana, liderului PD din Moldova, Marian Lupu, urma sa ii revina functia de sef al statului.

Toti deputatii din alianta de guvernare au votat unanim in doua randuri in favoarea lui Marian Lupu, dar alegerile prezidentiale au esuat, deoarece comunistii le-au boicotat. Pentru a debloca criza politica, Alianta a decis sa organizeze la 5 septembrie un referendum constitutional prin care sa redea dreptul cetatenilor de a-si alege presedintele.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat ca intelegerea anterioara despre partajarea functiei de presedinte lui Marian Lupu si-a pierdut valabilitatea dupa esuarea ultimei tentative de alegere a sefului statului. Prin urmare, PLDM va avea propriul candidat la functia suprema in stat.

"PLDM, ca si celelalte partide din cadrul AIE, are dreptul sa-si propuna ca obiectiv sa ofere presedintele Republicii Moldova", a declarat Filat.

Tot articolul, in Jurnalul National

Razboiul SUA - Iran, in etapa psihologica si a atentatelor media... Miliardarii Americii isi doneaza jumatate din avere pentru cauze nobile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x