Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Și-a privit ucigașul în ochi și i-a spus cele mai frumoase cuvinte, înainte de a fi omorât în Noua Zeelandă! Îți vor da lacrimile!

Un bărbat care se numără printre victimele atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch a făcut o ultimă demonstrație de curaj, înainte de a fi omorât. El s-a uitat în ochii ucigașului său și i-a spus cele mai frumoase cuvinte.

Un bărbat care se numără printre victimele atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch a făcut o ultimă demonstrație de curaj, înainte de a fi omorât. El s-a uitat în ochii ucigașului său și i-a spus cele mai frumoase cuvinte.

Bărbatul, a cărui identitate nu este cunoscută încă, stătea lângă intrarea uneia dintre cele două moschei la care s-a desfășurat atacul, când un criminal a apărut înarmat.

Cu mult curaj în fața morții, bărbatul și-a salutat ucigașul: „Salut, frate!”.

Cel puțin 49 de oameni au fost omorâți și alți 48 au fost răniți în atacul coordonat ce s-a petrecut la cele două moschei din Noua Zeelandă.

Autorul atacului s-a identificat online înainte de masacru ca fiind cetăţeanul australian Brenton Tarrant. Pe un cont de Twitter care a fost şters, el a postat mai multe fotografii cu ceea ce par a fi încărcătoare de puşti şi un link către un manifest.

Documentul de 74 de pagini începe printr-un citat dintr-o poezie de Dylan Thomas: „Nu fi blând în acea noapte bună” şi apoi continuă printr-un discurs despre genocid.

Tarrant vorbeşte despre motivaţiile sale, el dorind să creeze „o atmosferă a fricii” şi să „incite la violenţă” împotriva musulmanilor. Manifestul este numit „Marea Înlocuire”, după teoria conform căreia populaţia creştină europeană este înlocuită, ca urmare a migraţiei în masă şi a creşterii demografice, de populaţii provenind din Orientul Mijlociu şi din Africa Subsahariană.

Recomandari