Antena Căutare

Starea de foamete din Somalia s-a incheiat. ONU avertizeaza ca situatia ramane in continuare critica

Starea de foamete, instaurata cu sase luni in Somalia, a fost ridicata de ONU, care insa a avertizat ca situatia ramane in continuare critica, relateaza AFP. Cel mai grav afectata este regiunea Shabella Inferioara. Aici , localnicii sunt obligati sa mearga cateva zile pentru a gasi alimente si apa.

Aproximativ o treime din populatie are, in continuare, nevoie de ajutor de urgenta in Somalia, o tara ravasita de razboiul civil, se arata intr-un comunicat al Comisiei de analiza asupra securitatii alimentare in Somalia.


"Combinatia cresterii masive a asistentei umanitare si o recolta exceptionala au contribuit la ameliorarea situatiei umanitare", se arata in comunicat.

Trei regiuni raman in starea de foamete: Shabella Inferioara, coridorul Afgoye, cea mai mare tabara de refugiati din lume si cateva tabere de refugiati langa capitala Mogadishu.

Seceta din Africa afecteaza in jur de 10 milioane de locuitori. Previziunile Organizatiei Natiunilor Unite nu sunt deloc optimiste. Situatia din sudul Somaliei se va extinde rapid in restul tarii si apoi in statele invecinate, daca nu se iau masuri imediat.

foto: EPA/ Intact Images

Valul de frig polar face in continuare ravagii in Europa. Gerul a facut peste 100 de victime in Ucraina... Oficial american: Israelul ar putea ataca Iranul, in primavara, impotriva instalatiilor nucleare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x