Antena Căutare

Oficial american: Israelul ar putea ataca Iranul, in primavara, impotriva instalatiilor nucleare

Secretarul american al Apararii, Leon Panetta, apreciaza ca exista o "probabilitate mare" ca Israelul sa recurga la o interventie militara in primavara impotriva instalatiilor nucleare din Iran, a afirmat joi Washington Post intr-un editorial, relateaza AFP.

Potrivit Washington Post, seful Pentagonului apreciaza ca atacurile israeliene ar putea avea loc in aprilie, mai sau iunie, inainte ca Iranul sa intre intr-o "zona de imunitate" si sa inceapa sa fabrice o bomba nucleara.

Panetta a estimat duminica, pentru postul de televiziune CBS, ca Teheranul ar avea nevoie de "aproximativ un an" pentru a "produce suficient uraniu imbogatit pentru o bomba atomica si unul sau doi ani pentru a o instala pe un vector, cum ar fi o racheta.

Statele Unite, care sustin ca sanctiunile impotriva Iranului dau rezultate, continua sa privilegieze actiunea diplomatica pentru a convinge Teheranul sa renunte la programul sau nuclear controversat.

In octombrie, presa israeliana a dat asigurari ca premierul israelian Benjamin Netanyahu si ministrul Apararii Ehud Barak sunt in favoarea unor atacuri impotriva Iranului, dar ca armata si serviciile de informatii, intre care Mossad, se opun.

foto: EPA/ Intact Images

Starea de foamete din Somalia s-a incheiat. ONU avertizeaza ca situatia ramane in continuare critica... Obama i-a cerut lui Bashar al-Assad sa renunte la putere. Rusia si China au blocat rezolutia ONU legata de Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x