Antena Căutare

Valul de frig polar face in continuare ravagii in Europa. Gerul a facut peste 100 de victime in Ucraina

Europa ramane inghetata de valul de frig polar care s-a extins, acum, pe tot continentul si va persista cel putin pana la sfarsitul saptamanii. Gerul a facut alte cateva zeci de victime, mai ales in randul celor fara adapost. Numeroase sosele si cai ferate sunt blocate de zapezi iar aprovizionarea cu gaz si energie electrica este tot mai dificila.

Ucraina continua sa detina tristul record al celor mai multi morti de frig din aceasta iarna. Alti 20 de oameni si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, in care temperatura a coborat, in unele regiuni, la minus 30 sau chiar 35 de grade.


Mai mult de 100 de persoane au murit din cauza gerului in Ucraina, incepand din 27 ianuarie si pana in prezent, a anuntat vineri Ministerul ucrainean pentru Situatii de Urgenta, potrivit AFP.

"In perioada de ger puternic, au murit 101 persoane, dintre care 11 la spital, 64 au fost gasite pe strada, iar 26 la domiciliu", a anuntat ministerul.

In Polonia, unde frigul a facut ieri inca noua victime, politistii comunitari ii cauta pe oamenii fara adapost, pentru a-i salva de la inghet. Multi dintre acestia s-au adapostit pe langa centralele de termoficare, unde este ceva mai cald.



Oamenii strazii sunt cei mai amenintati si in Albania, unde avocatul poporului a facut un gest cu valoare simbolica. El a adunat de pe strada 50 de romi fara adapost, inclusiv femei si copii, si le-a oferit gazduire in birourile sale, pana va trece iarna.

Gerul a cuprins si Vestul Europei, care s-a bucurat, pana acum, de o vreme mai blanda. Situatia pare cea mai grava in Italia, unde ninsorile abundente au lasat mii de familii fara curent electric. Mai multe trenuri au fost anulate sau oprite in drum de zapada.

Ninsoarea a ajuns si pe litoralul mediteranean al Frantei, fapt cu totul iesit din comun, iar frigul domneste in toata tara. Cetatenii sunt chemati sa-si reduca, pe cat posibil, consumul de electricitate, care ar putea inregistra, in urmatoarele zile, un record absolut.

Intre cei ce sufera de ger se numara si simbolul orasului Bruxelles, celebrul Manneken Pis. Circulatia apei prin statuia-fantana a fost oprita, ca masura de precautie, dupa ce temperatura a coborat la minus zece grade, mult sub nivelul normal al acestei luni.

Asprimea iernii pune si probleme mai serioase: concernul OMV a raportat scaderea cu 30 la suta a cantitatii de gaz livrate de Rusia. Gazprom sustine, insa, ca a sporit la maximum livrarile pentru a nu-i lasa pe europeni prada frigului. aici ilustrat cu orice.

Accident in lant langa Milano: 40 de masini implicate, 34 de raniti... Starea de foamete din Somalia s-a incheiat. ONU avertizeaza ca situatia ramane in continuare critica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x