Antena Căutare

Statuia din ceară a lui Vladimir Putin a fost retrasă din muzeul Grévin, de la Paris. Vizitatorii o ciufuleau și o „atacau"

Statuia din ceară a lui Vladimir Putin a fost retrasă din muzeul Grévin din Paris, în contextul invazieie armatei ruse în Ucraina. Este prima dată când muzeul ia o astfel de decizie din motive „istorice” sau politice, a explicat directorul general, Yves Delhommeau.

fotografie cu statuia lui vladimir putin din muzeul grevin, din paris Galerie
Statuia din ceară a lui Vladimir Putin a fost retrasă din muzeul Grévin, de la Paris. Vizitatorii o ciufuleau și o „atacau" | Profimedia

Statuia creată în 2000 a fost mutată într-un depozit până la noi ordine, iar muzeul ia în considerare înlocuirea ei cu o statuie a președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, notează euronews.com.

„Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el... Pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în desfășurare”, a declarat directorul muzeului Yves Delhommeau la radio France Bleu.

Statuia lui Vladimir Putin „a suferit câteva atacuri” din partea vizitatorilor

„Nu îl vrem aici și personalul nu vrea să treacă pe lângă el în fiecare zi, dar a fost atacat de câteva ori în acest weekend și am primit câteva amenințări la telefon, așa că era mai bine să-l scoatem din liderii mondiali”, a adăugat regizorul. „Nu am reprezentat niciodată dictatori ca Hitler în Muzeul Grévin, nu vrem să-l reprezentăm pe Putin astăzi”.

Citește și: Ce au convenit Rusia și Ucraina în a doua rundă de negocieri. Ce se va întâmpla cu populația civilă

În 2014, statuia lui Vladimir Putin a trebuit să fie restaurată. Activistele Femen au vandalizat-o cu lovituri de ţăruş. Statuia preşedintelui rus este pentru moment păstrată în magazia muzeului. Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

„Poate că preşedintele Zelenski, care reacţionează în mod eroic îi va lua locul”, a mai spus directorul de la Muzeul Grévin. Deocamdată, nicio altă statuie nu îi va lua locul, între cele ale preşedintelui SUA Joe Biden şi liderului chinez Xi Jinping, potrivit news.ro.

Citește și: Vladimir Putin a avertizat Occidentul ”să nu agraveze situaţia” cu privire la impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

Vladimir Putin a avertizat Occidentul ”să nu agraveze situaţia” cu privire la impunerea de sancţiuni suplimentare împotr... Franța renunță la măști și la certificatele Covid. De ce îl avantajează acest lucru pe jucătorul de tenis Novak Djokovic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x