Antena Căutare

Vladimir Putin a avertizat Occidentul ”să nu agraveze situaţia” cu privire la impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

Preşedintele Vladimir Putin a vorbit în cadrul unei şedinţe de guvern difuzată pe canalul de ştiri Rossiya 24, controlat de stat, şi i-a avertizat pe cei care se opun acţiunilor Rusiei în Ucraina ”să nu agraveze situaţia” prin impunerea unor sancţiuni suplimentare asupra ţării sale.

Vladimir Putin a avertizat Occidentul ”să nu agraveze situaţia” cu privire la impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei
Vladimir Putin a avertizat Occidentul ”să nu agraveze situaţia” cu privire la impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei | Hepta

”Nu avem intenţii rele împotriva vecinilor noştri”, susţine Putin, care a afirmat că guvernul său ”nu consideră că este nevoie” ca vecinii săi să ia măsuri suplimentare care ”vor înrăutăţi relaţiile noastre”, a declarat şeful statului rus.

Vladimir Putin a avertizat Occidentul ”să nu agraveze situaţia” cu privire la impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

”Cred că toată lumea trebuie să se gândească la cum să normalizeze relaţiile, să coopereze în mod normal şi să dezvolte relaţiile în mod normal”, a adăugat el.

Citește și: Ce au convenit Rusia și Ucraina în a doua rundă de negocieri. Ce se va întâmpla cu populația civilă

Putin a repetat, de asemenea, afirmaţia anterioară potrivit căreia toate acţiunile întreprinse de armata rusă până acum au fost făcute ”ca răspuns exclusiv la unele acţiuni neprietenoase împotriva Federaţiei Ruse”.

Declaraţiile preşedintelui rus au loc în contextul întâlnirilor miniştrilor de Externe din statele occidentale, la Bruxelles, pentru a analiza cum să menţină presiunea asupra Rusiei, potrivit news.ro.

Citește și: Ce avere are Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019, când a fost ales președintele Ucrainei

Rusia introduce pedepse cu 15 ani de închisoare pentru răspândirea informaţiilor ”false” despre armata rusă

Camera inferioară a parlamentului rus (Duma) a adoptat, vineri, o lege care impune o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de informaţii ”false” în mod intenţionat despre forţele armate, Moscova ripostând, astfel, în presupusul război informaţional referitor la conflictului din Ucraina, potrivit news.ro.

Citește și: Cum luptă copiii din Ucraina pentru supraviețuire în timpul invaziei ruse. Imagini din spitalele de pediatrie

Oficialii ruşi au precizat în mod repetat că inamicii Rusiei, precum SUA şi aliaţii săi, au răspândit informaţii ”false” pentru a semăna discordie şi a dezbina poporul rus.

Parlamentarii au adoptat legea prin care răspândirea de informaţii false şi solicitări publice pentru impunerea sancţiunilor împotriva Rusia devin infracţiuni penale.

”Informaţiile false duc la consecinţe grave, riscând pedepse cu închisoarea de până la 15 ani”, a anunţat Duma într-un comunicat.

Legea oferă Rusiei puteri extinse pentru a reprima ceea ce oficialii consideră a fi declaraţii care discreditează forţele armate.

Joi a avut loc o nouă rundă de negocieri între reprezntanții Rusiei și ai Ucrainei. Din nefericire, nu s-a obținut nicio promisiune de încetare a războiului, singura măsură convenită fiind legată de evacuarea civililor.

Președinția ucraineană a anunțat că după a doua rundă de negocieri desfășuară între reperentanți ai Ucrinei și ai Rusiei s-a stabilit să organizeze ”culoare umanitare” în vederea evacuării civililor din zone de luptă.

”Din nefericire, nu există rezultatele scontate de către Ucrana. Există doar o soluţie în vederea organizării unor culoare umanitare”, a anunțat Miahilo Podoliak, emisarul preşedinţiei ucrainene la negocieri.

Coridoarele umanitare vor asigura evacuarea civililor și livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc lupte.

După negocieri, în noaptea dintre 3 și 4 martie un incendiu a izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Primarul localităţii învecinate Enerhodar a declarat că incendiul a fost provocat de bombardamentele rusești. Incendiul a fost stins, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunțat că nu s-au sesizat modificări la nivelul radiațiilor la centrala de la Zaporojie. Ulterior, Ucraina a anunţat că forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, potrivit news.ro.

Forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, au anunţat autorităţile locale.

Rusia introduce pedepse cu 15 ani de închisoare pentru răspândirea informaţiilor ”false” despre armata rusă... Statuia din ceară a lui Vladimir Putin a fost retrasă din muzeul Grévin, de la Paris. Vizitatorii o ciufuleau și o „atac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x