Antena Căutare

Ce au convenit Rusia și Ucraina în a doua rundă de negocieri. Ce se va întâmpla cu populația civilă

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu au ajuns la un numitor comun, excepție făcând o măsură care e referă la populația civilă.

Colaj cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin Galerie
Pe 2 martie au avut loc degocieri la Belarus între Ucraina şi Rusia | Profimedia

Joi a avut loc o nouă rundă de negocieri între reprezntanții Rusiei și ai Ucrainei. Din nefericire, nu s-a obținut nicio promisiune de încetare a războiului, singura măsură convenită fiind legată de evacuarea civililor.

Președinția ucraineană a anunțat că după a doua rundă de negocieri desfășuară între reperentanți ai Ucrinei și ai Rusiei s-a stabilit să organizeze ”culoare umanitare” în vederea evacuării civililor din zone de luptă.

Ucraina şi Rusia au convenit să organizeze ”culoare umanitare” în vederea evacuării civililor din zone de luptă

”Din nefericire, nu există rezultatele scontate de către Ucrana. Există doar o soluţie în vederea organizării unor culoare umanitare”, a anunțat Miahilo Podoliak, emisarul preşedinţiei ucrainene la negocieri.

Coridoarele umanitare vor asigura evacuarea civililor și livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc lupte.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Ucraina anunţă că forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, în a noua zi de război

După negocieri, în noaptea dintre 3 și 4 martie un incendiu a izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Primarul localităţii învecinate Enerhodar a declarat că incendiul a fost provocat de bombardamentele rusești. Incendiul a fost stins, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunțat că nu s-au sesizat modificări la nivelul radiațiilor la centrala de la Zaporojie. Ulterior, Ucraina a anunţat că forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, potrivit news.ro.

Forţele ruseşti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, au anunţat autorităţile locale.

„Centrala nucleară Zaporojie este capturată de forţele militare ale Federaţiei Ruse. Personalul operaţional controlează starea unităților de putere şi asigură funcţionarea acestora conform reglementărilor tehnologice de funcţionare în condiţii de siguranţă", , a anunţat Inspectoratul de Stat pentru Reglementări Nucleare din Ucraina.

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj video prin care a avertizat că o explozie la o centrală nucleară ar fi fatală pentru întreaga Europă.

„Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real. Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară cu excepţia Rusiei nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară. Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei. Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear", a afirmat ferm președintele ucrainean.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

O navă cargo cu proprietari estoni, sub pavilion Panama, s-a scufundat în largul portului Odesa, în urma unei explozii... Unde sunt amplasate cele cinci centrale nucleare din Ucraina. Rusia a atacat centrala Zaporijie, cea mai mare din Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x