Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Moment uimitor! Sute de musulmani s-au rugat într-o parcare din Germania. Care sunt motivele pentru care au ales acest loc

Milioane de musulmani din întreaga lume au sărbătorit weekend-ul trecut, sfârșitul lunii sfinte a Ramadanului.

Musulmani s-au rugat într-o parcare din Germania.

Twitter / Abdirahim Saeed

Momentul se marchează de obicei printr-o rugăciune comună, la care participă mii de oameni. Însă pandemia de coronavirus a împiedicat, în acest an multe dintre manifestările religioase, în cadrul cărora păstrarea distanței sociale este aproape imposibilă.

Însă, pentru că Ramadanul este una dintre cele mai importante sărbători din religia musulmană, evenimentul nu putea trece fără să fie sărbătorit cum se cuvine. Așa că o moschee din Germania a avut ideea ingenioasă de a organiza rugăciunea într-o parcare mare a magazinului IKEA. Astfel musulmanii s-au putut aduna și ruga păstrând în permanență distanțarea socială.

„Te rog! Nu mă omorî! Nu pot să respir!”. Un bărbat a murit, după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui! Imagini tulburătoare! VIDEO

Aproximativ 800 de musulmani au fost surprinși în apropierea orașului Frankfurt, în timp ce se rugau într-o parcare IKEA. Aceştia au sărbătorit sfârşitul lunii sfinte a Ramadanului, alegând acel loc pentru a putea păstra distanţarea socială, informează BBC.

Conform The Independent, ideea liderilor unei moscheei a fost bine primită de toată lumea. Aceștia i-au invitat pe credincioși să-și aducă covorașele de rugăciune și le-au reamintit că pe tot parcursul rugăciunii trebuie să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea socială, impusă de către autorități.

Astfel, rugăciunea organizată în parcarea de la Ikea a mulțumit pe toată lumea. Musulmanii s-au putut bucura de sărbătoare și nicio regulă de limitare a răspândirii virusului COVID-19 nu a fost încălcată.

Caz șocant! Bebeluș mort după ce părinții i-au dat să bea sânge de broască. Un vraci le-a promis că-l va scăpa de Covid-19

„Am vrea să mulţumim poliţiei din Wetzlar, biroului de ordine publică din Wetzlar, conducerii IKEA Wetzlar, fraţilor noştri şi tuturor celor care au contribuit pentru a face această rugăciune posibilă”, a declarat unul dintre liderii moscheei.

Recomandari