Antena Căutare

Sute de oameni au protestat pe Wall Street impotriva coruptiei si lacomiei

Cateva sute de oameni s-au adunat sambata in apropiere de Wall Street, cu intentia de a ocupa zona financiara din New York. Actiunea ar fi avut ca elemente cheie coruptia si lacomia din sistemul financiar dar si reducerile bugetelor sociale americane, conform AFP.

Fortele de ordine au blocat toate caile de acces catre Wall Street dar si arterle invecinate, unde se afsa sediile marilor banci americane.

Manifestatia a fost convocata prin intermediul retelelor de socializare, de mai multe grupuri anarhiste si de o publicatie online. „Singurul lucru pe care il avem in comun este ca suntem cele 99% din populatie care nu mai tolereaza lacomia si coruptia celorlalti 1%", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul "Occupy Wall Street".

Organizatorii au sperat sa transforme Wall Street intr-o "Piata Tahrir americana", dupa cum s-a intamplat in Cairo. Piata Tahrir din capitala Egiptului a fost ocupata de manifestanti care au obtinut, in luna februarie, inlaturarea de la putere a regimului lui Hosni Mubarak.

Patru hoti romani au spart 23 de vile din Ibiza. Printre pagubiti, fostul fotbalist Patrick Kluivert... Letonia: Partidul minoritatii rusofone, primul la alegerile legislative...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x