Antena Căutare

Taifunul din Filipine a lăsat în urmă zeci de mii de morţi şi mai multe oraşe distruse din temelii

Sute de mii de sinistraţi au nevoie, urgent, de ajutor în Filipine, unde taifunul Haiyan a lăsat în urmă aproximativ 10.000 de morţi şi mai multe oraşe distruse din temelii.

Sute de mii de sinistraţi au nevoie, urgent, de ajutor în Filipine, unde taifunul Haiyan a lăsat în urmă aproximativ 10.000 de morţi şi mai multe oraşe distruse din temelii.

Echipele de salvare reuşesc cu greu să ajungă în zonele afectate unde, în schimb, iau amploare jafurile. Taifunul a ajuns, acum, în Vietnam şi, chiar dacă a pierdut din intensitate, încă e destul de periculos.

Cartiere întregi au fost transformate în ruine de taifunul Haiyan. Aproape 90 la sută dintre construcţiile care i-au stat în cale au fost culcate la pământ. Sub dărâmături sunt îngropate zeci sau poate sute de corpuri neînsufleţite. Supravieţuitorii din Filipine îşi caută în zadar rudele. Alţii încearcă să salveze ce mai pot de sub ruine, în timp ce jefuitorii nu se sfiesc să profite de nenorocire pentru a se îmbogăţi. În lipsa poliţiştilor, şi ei dezorganizaţi, oamenii încearcă să se apere singuri.

Comunitatea internaţională s-a mobilizat în sprijinul filipinezilor, dar va mai dura până când ajutoarele vor ajunge la destinaţie. Între timp, taifunul a ajuns în Vietnam, unde 600.000 de persoane au fost evacuate iar ploile şi inundaţiile ameninţă capitala ţării, Hanoi.

Urmăreşte ediţiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro!

 

 

 

Se numără mișcările! Un bilet de metrou în Moscova costă 30 de genuflexiuni... Venezuela, ţara unde ieftinirile se fac cu ... armata!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x