Antena Căutare

Vremea a luat-o razna, nu glumă! Țara în care temperatura a ajuns la 63 de grade Celsius, cea mai mare înregistrată vreodată pe Terra

Vremea a luat-o razna și nu doar în România, ci în toate colțurile lumii, dovadă fiind temperatura record înregistrată în Kuveit, unde s-au semnat 63 de grade Celsius la soare. 

Vremea a luat-o razna și nu doar în România, ci în toate colțurile lumii, dovadă fiind temperatura record înregistrată în Kuveit, unde s-au semnat 63 de grade Celsius la soare.

Potrivit cotidianului local Al Qabas, pe 8 iunie, temperatura la umbră a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius. Cinci persoane au murit din cauza caniculei și numeroase altele au fost afectate de deshidratare, în urma acestui val de căldură.

Citește și: Canicula de azi e doar începutul! Meteorologii anunță dezastrul pentru următoarele zile. Temperaturile o iau razna!

Deși informația a fost confirmată de autoritățile locale, cifrele trebuie să fie confirmate și de specialiștii World Meteorological Organisation (WMO).

Iar veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune, întrucât aceștia se așteaptă ca temperaturile din termometre să mai crească, întrucât vara începe oficial pe 21 iunie.

Citește și: Caniculă în România. Alertă meteo disconfort termic ridicat până vineri. Ce temperaturi sunt

Potrivit specialiștilor WMO, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 56,7 grade Celsius, în Death Valley, statul american California, pe 10 iulie 1913. De asemenea, specialiștii de la World Meteorological Organisation au transmis, într-un comunicat, marți, că au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, în Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016, respectiv 53,7 grade Celsius în Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017.

Angela Merkel dă asigurări că e bine, la o zi după criza suferita la o ceremonie oficială... Baze militare americane din Irak vizate în atacuri cu rachete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x