Antena Căutare

Tatarstan: sectantii au tinut peste 20 de copii 10 ani sub pamant!

"Statul" Faizrahman, care nu recunoaste legile ruse, are un teritoriu de 700 de metri patrati, un bloc cu trei etaje, o moschee si...catacombe. Copiii nu aveau voie la scoala, iar parintii lor, la spital

Copilasi care nu aveau voie pe strada; "apartamente" subterane, fara aerisire, unde sa gaseau fanaticii unei secte musulmane; parinti fara permis de a merge la spital. Asta au gasit politistii din Kazan, capitala Tatarstanului, una dintre republicile ce formeaza Federatia Rusa.

27 de copii, cu varste intre cinci luni si 17 ani, traiau in catacombe, conform politiei, in conditii inumane, parintii lor (37 la numar) apartinand sectei conduse de Faizrahman Satarov, liderul religios care la mijlocul anilor 90 s-a autoproclamat profet. Fanaticul de 83 de ani traia inconjurat de peste 70 de persoane, carora le interzicea accesul la educatie ori la sistemul sanitar.

Autoritatile i-au gasit pe "faizrahmani" in apropiere de Kazan, in urma unor descinderi realizate dupa atentatul produs asupra muftiului republicii. O bomba a explodat sub automobilul lui Ildus Faizov, de 49 de ani, dar acesta, pentru ca nu-si pusese centura de siguranta, a fost aruncat de suflul exploziei prin parbriz si a supravietuit. In acelasi timp, un alt lider, Valiuli Iakupov, a fost asasinat, cei doi fiind cunoscuti ca inamici ai islamistilor extremisti si fundamentalisti.

Imediat, politia a demarat o ampla ancheta ajungand, din inamplare, pe teritoriul "faizrahman", acolo unde legile rusesti in vigoare nu sunt recunoscute. Cu un teritoriu de ...700 de metri patrati, sectantii imparteau un "bunker" construit sub o moschee. Din 2001 ei au rupt orice legatura cu exteriorul. Aveau propria centrala electrica, apa le provenea dintr-o fantana, iar copiii nu stiau sa scrie si sa citeasca.

Tatarstanul este o republica a Federatiei Ruse, situata in Districtul Volga. Kazanul, Capitala, este unul dintre cele mai mari si mai prospere orase din Rusia, urmand a fi una dintre gazdele Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.

Grecia: Bancherii au protestat pe strazile Atenei... Siria: Bashar al-Assad a numit un nou premier. Fostul demnitar a fugit in Iordania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x