Căutare Live

Tensiuni transfrontaliere: Turcia, pe urmele PKK in Siria

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat regimul de la Damasc ca a "incredintat" mai multe zone din nordul Siriei Partidului Munictorilor din Kurdistan (PKK) si a avertizat ca Turcia ar putea sa isi exercite dreptul de a-i urmari pe teritoriul Siriei pe rebelii kurzi.

"In acest moment, regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad este regrupat la Damasc, este blocat acolo, insa, partial, si in regiunea Latakia (nord-vest). In nord, el a incredintat cinci provincii kurzilor", a declarat Erdogan. "Membri PKK incearca in prezent sa creeze un context favorabil intereselor lor, afisand portrete ale sefului organizatiei teroriste separatiste", a adaugat oficialul turc, citat de AFP, referindu-se la rebelii din cadrul Partidului Munictorilor din Kurdistan, aflat in lupta impotriva regimului de la Ankara, din 1984.

Intrebat despre eventualitatea ca Turcia sa uzeze de dreptul sau de a-i urmari pe rebeli dincolo de frontiera siriana in urma unei actiuni a acestora in teritoriu, Erdogan a raspuns: "Acest lucru nici nu se discuta, este evident. Ceea ce trebuie sa facem este sa ne indeplinim misiunea".

Erdogan a subliniat ca Ankara considera instalarea PKK sau a filialei sale siriene, Partidul Uniunii Democratice (PYD), de catre Damasc, in apropierea frontirei cu Turcia, drept un gest "indreptat impotriva" Turciei.

Rusia isi mentine baza militara din portul sirian Tartus... Zeci de romani suspectati de furt, arestati in Sardinia...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri