Antena Căutare

The Economist, despre conflictul Franta-Romania: "Cele doua Parisuri nu au fost niciodata mai indepartate"

Francezii sunt sfatuiti intr-un articol de pe blogul The Economist sa evite capitala tarii noastre pana la stingerea conflictului franco-roman. Potrivit jurnalistilor The Economist, "cele doua Parisuri ale Europei nu au fost niciodata mai indepartate".


Autoritatile romane au fost insa atente sa nu faca prea multe valuri, in conditiile in care erau constiente ca au nevoie de sprijinul francez pentru aderarea la spatiul Schengen, prevazuta in martie.In cele din urma, romanii au pierdut spijinul francezilor in aceasta chestiune, arata The Economist in articolul intitulat „Let us in" ("Lasati-ne inauntru").

Cu toate ca a trecut evaluarea tehnica a expertilor Schengen, demersul Romaniei este tinut pe loc de Franta si de Germania, din cauza acuzatiilor ca nu au reusit sa combata eficient criminalitatea organizata si coruptia. Iar acum, romanii au inceput sa strige „fault".

Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a declarat saptamana aceasta ca UE aplica "standarde duble" in cazul Romaniei si Bulgariei si risca sa alimenteze euroscepticismul in randul cetatenilor celor doua tari. Chiar si asa, Baconschi inca spera ca tara sa sa adere in timpul presedintiei ungare a UE.

In urma cu o saptamana, Franta a blocat adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea Romaniei la Schengen, cerand reexaminarea implementarii in Romania a interfatei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, in baza caruia opereaza Spatiul Schengen.

Franta si Germania au cerut oficial amanarea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen. Intr-o scrisoare catre Comisia Europeana pe data de 21 decembrie 2010, oficialii de la Paris si Berlin spun ca Romania se confrunta, in continuare, cu probleme in ceea ce priveste securitatea, justitia, coruptia si criminalitatea organizata.

sursa:Antena3.ro

VIDEO! A aparut ultima inregistrare din avionul prabusit la Smolensk... Romania catre Franta: Lasati-ne sa intram in Schengen!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x