Antena Căutare

Tragedia face înconjurul Planetei! Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din lume a murit într-un accident stupid: S-a urcat pe un perete înalt, ca să facă o poză

Marele patron chinez miliardar Wang Jian a murit la vârsta de 57 de ani, marţi, în urma unei căderi accidentale la Luberon, în sud-estul Franţei, unde făcea turism, lăsând în urmă un important conglomerat prezent în turism, logistică şi transport aerian, relatează AFP.

Marele patron chinez miliardar Wang Jian a murit la vârsta de 57 de ani, marţi, în urma unei căderi accidentale la Luberon, în sud-estul Franţei, unde făcea turism, lăsând în urmă un important conglomerat prezent în turism, logistică şi transport aerian, relatează AFP, citată de news.ro.

Fondatorul HNA şi-a pierdut viaţa în satul Bonnieux, au precizat jandarmii francezi.

”El s-a căţărat pe un parapet înalt, pentru a-şi face poză, şi a căzut”, au precizat jandarmii, adăugând că pompieri nu l-au putut reanima.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, acest mare patron chinez a vrut să vadă panorama urcând pe un parapet. Pentru a reuşi, el şi-a luat avânt şi a ratat, căzând de la zece metri înălţime.

Brigada locală a Jandarmeriei a fost însărcinată cu ancheta, care se orientează către un accident.

”Plângem plecarea unui lider excepţional de dotat şi a unui model, a cărui viziune şi valori vor continua să servească drept ghid tuturor celor care au avut şansa să-l cunoască”, a anunţat HNA într-un comunicat, adăugând că Wang se afla într-o călătorie de afaceri în Franţa.

Averea acestui mare patron, foarte discret, este estimată la 1,7 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.

Wang s-a specializat în studii în aviaţia civilă, la Universitatea din China. La începutul lui 1990, el a participat la înfiinţarea companiei aeriene Hainan Airlines.

HNA, UN ”RINOCER GRI”

Potrivit ziarului american The New York Times, mulţumită unei colaborări mult timp ţinută secretă cu tânărul său frate, Wang Wei, care vindea servicii şi materiale Hainan Airlines, a transformat Wang Jian mica societate regională într-un mare conglomerat.

În prezent, HNA, care s-a specializat în logistică şi turism, este considerată un ”rinocer gri”, potrivit terminologiei presei chineze, adică una dintre întreprinderile aflate în colimatorul regimului din cauza unei îndatorări îngrijorătoare.

Au supraviețuit 11 zile într-o peșteră, dar pericolul nu a trecut! Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru copiii cap... Alertă! Un val de caniculă, apărut din senin, afectează populația! Cel puţin 17 morţi din cauza căldurii, în Canada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x