Antena Căutare

Tragedie si in China: 153 de mineri prinsi intr-o mina inundata

Nu numai exploziile din metroul moscovit, care au facut luni 37 de victime in capitala Rusiei, tin astazi prima pagina in lume, dar si tragedia care s-a intamplat intr-o mina de carbune din China. Din cauza unor sparturi in galeriile de siguranta, apa a inundat portiuni masive din mina, aproximativ 153 de mineri fiind prinsi de ape.

Autoritatile din China apreciaza ca este una dintre "cele mai mari tragedii din ultimii ani din industria carbunelui". Accidentul a avut loc in aceasta dimineata, la mina Wangjialing, in Shanxi, provincie situata in nordul tarii.

261 de muncitori, in marea majoritate veniti la munca din provinciile sarace din sudul tarii, au fost prinsi la inceput de ape, insa o parte au reusit sa se salveze, in afara de cei 153, despre care autoritatile presupun ca au murit.

Numeroase exhipaje de salvare au sosit la mina, insa operatiunile sunt grele, fiindnca surparea s-a produs la adancime mare.

Mina Wangjialing este una noua, se intinde pe 180 de kilometri patrati si este un proiect nou finantat de catre Guvern. Industria carbunelui din China este una dintre cele mai periculoase, doar in anul 2009 peste 3000 de mineri decedand in urma accidentelor de munca.chi

SUA: Masuri de securitate sporite dupa atentatele din Moscova... Bomba, descoperita pe o cale ferata din Rusia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x