Antena Căutare

Trump anunţă pe Twitter că ”înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane”

Donald Trump a anunţat marţi că succesorul ”numărul unu” al liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, mort într-o operaţiune americană în weekend în Siria, a fost ”eliminat” şi el, relatează AFP.

”Tocmai am confirmarea (faptului) că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane. (El) ar fi luat foarte sigur conducerea (grupării) - Acum este mort şi el”, a anunţat pe Twitter preşedintele american.

Just confirmed that Abu Bakr al-Baghdadi’s number one replacement has been terminated by American troops. Most likely would have taken the top spot - Now he is also Dead!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

Locatarul Casei Albe nu a dezvăluit identitatea acestui bărbat şi nici nu a oferit detalii despre circumstanţele morţii sale.

Era neclar imediat dacă Trump se referă la moartea, duminică, a unui purtător de cuvânt al SI.

Forţele kurde au anunţat moartea, într-un nou raid, în nordul Siriei, a lui Abu Hassan al-Muhajir, ”mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi şi un purtător de cuvânt al organizaţiei Daesh”.

Trump a anunţat duminică moartea lui al-Bagdadi într-o operaţiune militară americană, în nord-estul Siriei, efectuată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a prezentat o versiune detaliată a operaţiunii, în cursul căreia al-Baghdadi a fost încolţit de americani şi şi-a detonat centura de explozivi.

Rămăşiţele liderului SI au fost depuse în mare, a declarat luni pentru AFP un oficial de la Pentagon, un ”mormânt” marin ales cu scopul de a se evita ca un eventual mormânt să nu devină un loc de pelerinaj.

Sursa : news.ro

Românii arși de vii în Ungaria, nu pot fi identificați. Cum se desfășoară ancheta în acest moment... Retragerea forţelor kurde din nordul Siriei s-a încheiat înaintea expirării ultimatumului ruso-turc, anunţă Moscova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x