Căutare Live

Turcia acuza Israelul de incalcarea armistitiului cu Hamas

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sambata Israelul ca a incalcat un armistitiu cu miscarea islamista palestiniana Hamas, bombardand intensiv Fasia Gaza, si a declarat ca spera la o incetare a ostilitatilor curand.

Hepta

"Israelul face un adevarat tapaj international cu acei morti ai sai (...). De fapt, Israelul este cel care a incalcat armistitiul", a declarat prim-ministrul Erdogan, potrivit AFP.

"Este o tactica a Israelului, care doar arata cu degetul spre Hamas si ataca (Fasia) Gaza", a declarat Erdogan, care a anuntat ca a discutat vineri seara la telefon despre conflictul din Fasia Gaza atat cu presedintele american Barack Obama, cat si cu cel rus, Vladimir Putin.

El a subliniat ca va discuta despre acest subiect cu presedintele egiptean Mohamed Morsi, in cadrul unei intalniri la Cairo. Trei israelieni au fost ucisi joi, in urma unui tir de racheta asupra sudului Israelului dinspre Fasia Gaza.

Ca riposta, aproximativ 500 de raiduri au fost efectuate de la inceputul operatiunii israeliene "Pilon al Apararii", potrivit unor surse medicale, operatiuni in care au fost ucise cel putin 30 de persoane.

Erdogan a indemnat ferm marile puteri sa actioneze pentru obtinerea unui armistitiu in Fasia Gaza, deoarece, "bilantul mortilor, majoritatea femei si copii, nu inceteaza sa creasca".

Turcia, anterior un aliat apropiat al Israelului, are relatii tensionate cu aceasta tara, dupa ce comandouri israeliene au ucis noua cetateni turci care incercau sa incalce o blocada israeliana impusa Fasiei Gaza, la bordul unui feribot turc incarcat cu ajutoare umanitare, in mai 2010.

sursa: Antena3.ro

foto: Hepta.ro

Accident tragic in Egipt! Cel putin 47 de copii si-au pierdut viata... Roman din Malta, bagat dupa gratii. Vezi cum actiona "hotul cel calm"!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri