Antena Căutare

Turcia instaleaza sisteme de aparare antiaeriana Patriot pentru a contracara atacurile Siriei

NATO a aprobat cererea Turciei de a instala sisteme antiaeriene Patriot, pentru contracarearea eventualelor tiruri de rachete si obuze lansate de Siria. Potrivit Mediafax, ministrii de externe din statele memebre NATO au aprobat aceasta solicitare din cauza ca exista riscul ca regimul de la Damasc sa recurga la arme chimice.

Turcia instaleaza sisteme de aparare antiaeriana Patriot pentru a contracara atacurile Siriei
| EPA / Intact Images

Germania, Olanda si Statele Unite s-au oferit sa puna la dispozitia Turciei sisteme de rachete Patriot. Acestea vor deveni operationale in urmatoarele saptamani si au caracter „strict defensiv”.

"NATO a aprobat suplimentarea capacitatilor de aparare aeriana ale Turciei in scopul asigurarii apararii populatiei si teritoriului, precum si pentru detensionarea crizei", anunta ministrii statelor membre NATO, conform unui comunicat official citat de Mediafax.

In timpul confruntarilor din Siria, mai multe rachete si obuze au aterizat pe teritoriul Turciei, la granite dintre cele doua tari.

Foto: EPA

Presedintele Egiptului a fugit in timpul protestelor violente din Cairo... Fotograful roman arestat in Mexic are sanse sa fie eliberat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x