Antena Căutare

UE respinge planul de pace al lui Trump în Orientul Mijlociu

Uniunea Europeană (UE) a respins marţi planul de pace în Orientul Mijlociu al lui Donald Trump, apreciind că acest proiect nu respectă ”parametrii agreaţi internaţional” şi a avertizat că orice anexare de către israel a unor teritorii palestiniene va face obiectul unor recursuri, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a prezentat la 28 ianuarie un plan de pace care recunoaşte suveranitatea israeliană în coloniile din Cisiordania şi propune negocieri, într-o perioadă de patru ani, cu scopul creării unui stat palestinian fragmentat, cu capitala în cartiere mărginaşe din estul Ierusalimului.

UE, a cărei poziţie diplomatică necesită unanimitatea statelor sale membre, s-a limitat să anunţe marţea trecută că studiază acest plan înainte să reacţioneze.

Concluziile sale au fost făcute publice marţi, într-un comunicat, de către Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă.

”În vederea construirii unei păci drepte şi durabile, problemele nerezolvate cu privire la statutul final este necesar să fie rezolvate prin negocieri directe între cele două părţi”, subliniază în comunicat Josep Borrell.

Frontierele unui stat palestinian şi statutul Ierusalimului face parte din aceste puncte de discutat, precizează şeful diplomaţiei europene.

”Iniţiativa americană, aşa cum a fost prezentată la 28 ianuarie, se îndepărtează de la aceşti paratemtri agreaţi internaţional”, subliniază Josep Borrell.

Iniţiative israeliene vizând anexarea teritoriilor palestiniene, ”în cazul în care sunt puse în aplicare, nu vor rămâne necontestate”, avertizează Înaltul Reprezentant UE.

Sursa : news.ro

Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai sfinți armele de distrugere în masă... Un tribunal din Madrid i-a dublat pedeapsa fostului bancher spaniol care a fost condamnat pentru "contrabandă"...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x