Antena Căutare

„Ne pregătim pentru altă pandemie”! Un nou virus, periculos pentru om, a fost descoperit, tot în China! Epidemiologii sunt în alertă

Pandemia de COVID-19 nu este singura de care ar trebui să ne temem. Un nou tip de gripă a fost descoperit în China. Epidemiologii sunt în alertă: virusul se adaptează rapid și se poate răspândi rapid de la o persoană la alt.

„Ne pregătim pentru altă pandemie”! Un nou virus, periculos pentru om, a fost descoperit, tot în China! Epidemiologii sunt în alertă Galerie
„Ne pregătim pentru altă pandemie”! Un nou virus, periculos pentru om, a fost descoperit, tot în China! Epidemiologii sunt în alertă

În timp ce pericolul COVID-19 încă nu a trecut, epidemiolologii se pregătesc pentru o nouă pandemie. Un tip nou de gripă a fost descoperit, recent, tot în China.

După primele runde de studii, cercetătorii au observat că acest nou virus are o putere mare de adaptabilitate, putând să se transmită cu ușurință de la om la om, scrie BBC.

Porcii sunt, de această dată, purtătorii virusului, însă acesta se poate transmite la om, așa cum s-a și întâmplat deja, într-un abator din China. Mai mulți angajați s-au îmbolnăvit după ce au lucrat în preajma animalelor.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Cercetătorii sunt îngrijoraţi că forma descoperită ar putea suferi mutaţii ce mai apoi se vor răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta şi astfel se va declanşa o nouă epidemie globală.

Noul virus, denumit G4 EA H1N1, se poate dezvolta şi înmulţi în celulele din căile respiratorii. Vaccinurile antigripale existe nu au niciun efect asupra sa.

Coronavirus în România

Alte 269 de cazuri de coronavirus în România au fost anunțate, luni, 29 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcând la 26.582. S-au înregistrat și 22 noi decese.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Declarația pe proprie răspundere a devenit „declarație epidemiologică”. Unde suntem obligați să o prezentăm

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.

Reddit şi Twitch au închis un forum al susţinătorilor lui Donald Trump, respectiv un cont al preşedintelui Trump... Washingtonul consideră ”imporbabil” un summit Trump-Kim înainte de alegerile prezidenţiale americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x