Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Declarația pe proprie răspundere a devenit „declarație epidemiologică”. Unde suntem obligați să o prezentăm

Declarația pe proprie răspundere se numește acum „declarație epidemilogică”. Când și cine trebuie să o completeze.

Imagine arhivă

Încercând să reducă timpii de așteptare aferenţi procesării fluxului de pasageri la intrarea în ţară, tot mai multe aeroporturi din România au introdus chestionarul online, pentru ca pasagerii să poată completa electronic declaraţia pe propria răspundere de intrare în ţară.

Pe oagina de Facebook, Aeroportul Internaţional Sibiu a anunțat că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului au la dispoziţie un chestionar online pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

Declarația pe proprie răspundere, la intrarea în țară, se poate completa online

„Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19.

Astfel, toți pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Această modalitate eficientizează timpii de așteptare aferenți procesării fluxului de pasageri la intrarea în țară și totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii și verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum și protejarea cetățenilor și a personalului din aeroport”, au anunțat reprezentanții aeroportului.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa platforma chestionar.stsisp.ro

Recomandari