Antena Căutare

Un prim caz de coronavirus a fost înregistrat în Mexic

Mexicul a înregistrat primul caz de coronavirus în capitală, un tânăr care este "stabil", a anunţat vineri sub-secretarul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, potrivit AFP.

"Avem un caz confirmat de coronavirus, pe care îl considerăm pacientul zero", a declarat Lopez-Gatell în timpul unei conferinţe de presă.

"Bărbatul este stabil (...) nu are penumonie, prezintă simptomele pentru gripă. Este un tânăr", a precizat funcţionarul din minister.

Mexicul este a doua ţară din America latină care a înregistrat un caz de Covid-19.

Primul caz din regiune a fost confirmat miercuri, în Brazilia, fiind un cetăţean în vârstă de 61 de ani care a locuit în Lombardia, în nordul italiei, devenită focar de răspândire a epidemiei.

Tânărul mexican şi "toată familia sa", cinci persoane, au fost plasaţi în carantină de Institutul naţional de boli respiratorii, a mai spus sub-secretarul.

Ca urmare a anchetei epidemiologice referitoare la persoanele care au fost în contact cu bolnavul, rezultatele analizei erau aşteptate pentru un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani, care a fost de asemenea izolat în statul Sinaloa (nord-vest), a adăugat el.

Noul coronavirus a contaminat 83.670 de persoane şi a făcut 2.865 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP plecând de la surse oficiale, vineri, la ora 10.00 GMT.

China continentală, unde epidemia a fost declarată la sfârşitul lui decembrie, numără 78.824 de cazuri, dintre care 2.788 de decese.

Sursa : news.ro

Ce se va întâmpla cu Jupiter, leul pe care statul era să-l omoare. "A fost găsit slăbit și flămând"... Un bunic bolnav de coronavirus face senzație pe internet! Cum s-a filmat, în spital! Soția lui l-a certat! Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x