Antena Căutare

„A promovat homosexualitatea la școală, în fața copiilor noștri”. Un profesor, pus la zid de părinți

Un profesor este acuzat de părinții elevilor lui că a „promovat” homosexualitatea la școală. Aceștia îi cer acum demisia cadrului didactic.

Un profesor este acuzat de părinții elevilor lui că a „promovat” homosexualitatea la școală. Aceștia îi cer acum demisia cadrului didactic.

Conflictul are loc la Parkfield Community School din Birmingham, unde profesorul și directorul adjunct Andrew Moffat a fost criticat de mai mulți părinți că a lansat programul „Fără străini”, ce include lecții despre relații intime.

Ce predă profesorul

Acest program susținut de profesor are scopul de a promova egalitatea și de a descuraja homofobia în școlile primare, iar profesorul Andrew Moffat a fost premiat pentru activitatea lui.

Anterior, profesorul a fost dat afară de la școala Chilwell Croft Academy din Birmingham, după ce părinți creștini și musulmani ai elevilor săi au făcut plângeri la adresa lui, în 2014, când el a spus că este homosexual, în fața tuturor.

La școala Parkfield, scandalul a izbucnit după ce mama Fatima Shah și-a retras fiica în vârstă de 10 ani, spunând că elevii sunt prea tineri pentru a învăța despre relații intime homosexuale și despre comunitatea LGBTQ.

„Copiilor li se spune că este OK să fie homosexuali, dar 98% dintre ei sunt musulmani. Este o comunitate musulmană. Mi-am retras fiica de la școală și alți părinți au făcut la fel cu copii lor”, a spus Fatima Shah.

„Educația sexuală este făcută fără aprobarea noastră. Noi nu am fost informați. Profesorul predă lecții împotriva homofobiei în școlile primare și încalcă credințele islamice. Copilul meu trebuie să învețe engleză, matematică și știință”, a mai spus ea.

Profesorul spune că nu va demisiona

Totuși, profesorul a spus că nu plănuiește să își părăsească locul de muncă, deși a primit amenințări.

„Feedbackul de la cei mai mulți părinți a fost unul bun, iar copiii se îngrijorează pentru mine. Lecțiile despre comunitatea LGBT sunt întotdeauna puse în context. Contextul este că trăind în Regatul Unit, poți fi diferit și în același timp te poți înțelege cu ceilalți”, a spus el.

„Eu doar învăț copiii că în lume există familii diferite și, să nu uităm, că în școală sunt copii care au două mame. Vrem ca toți copiii din Birmingham să știe că familiile lor sunt normale și acceptate.

Imagini din Iad! O mamă și fiica ei, ambele cu dizabilități, chinuite și folosite ca sclave: „Mâncam resturi din gunoi ș... Fenomen meteorologic nemaivăzut! Este prima dată în istorie când are loc - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x