Antena Căutare

Un sfert dintre americani nu cred ca Barack Obama s-a nascut in SUA!

Peste un sfert dintre americani se indoiesc ca Barack Obama s-a nascut efectiv in Statele Unite ale Americii (SUA), conform unui sondaj dat publicitatii miercuri de CNN, cu prilejul celei de a 49-a aniversari a presedintelui, relateaza AFP

Potrivit anchetei sociologice, 11% dintre cei intervievati cred ca Barack Obama nu este 'in mod sigur' nascut in SUA si 16% ca "probabil" nu este nascut pe pamant american, conditie sine qua non pentru accederea la functia suprema in stat.

Chiar daca certificatul de nastere al lui Barack Obama, cu mentiunile nascut la 4 august 1961, in arhipelagul american Hawaii, a fost difuzat pe larg in mass-media, o parte a dreptei continua sa semene indoiala, afirmand ca presedintele s-ar fi nascut in Kenya, tara tatalui sau.

Simpatizantii republicani, noteaza Agerpres, se indoiesc in proportie de 41% in privinta locului de nastere al lui Obama, in timp ce 87% dintre democrati nu isi pun intrebari asupra acestui subiect.

Sondajul CNN/Opinion Research a fost efectuat telefonic intre 16 si 21 iulie, pe un esantion de 1.018 adulti, avand o marja de eroare de plus minus 3 puncte procentuale.

Sursa: jurnalul.ro

Fiica lui Rudolph Giuliani a fost arestat pentru furt... Winston Churchill a ordonat secretizarea dosarelor cu OZN-uri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x