Căutare Live

Uniunea Europeana il felicita pe Obama pentru victorie: "Vrem sa continuam cooperarea stransa cu SUA"

Oficialii europeni l-au felicitat pe Barack Obama pentru victoria sa. Ei au precizat ca se doreste ca UE "sa isi consolideze relatiile bilateriale" si sa "infrunte impreuna provocarile globale, in speciale de materie de securitate si economie".

Hepta

Presedintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a fost primul care l-a felicitat pe Barack Obama, pe Twitter: "Foarte bucuros de realegerea presedintelui Obama".

Alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a transmis un comunicat oficial in care i-au transmis "Felicitari calduroase presedintelui Obama pentru realegere".

"Statele Unite sunt un partener strategic al Uniunii Europene si noi vrem sa continuam cooperarea stransa stabilita cu presedintele Obama in ultimii patru ani, pentru a consolida relatiile bilaterale si a infrunta impreuna provocarile globale, in special in materie de securitate si economie", au scris cei doi.

"Relansarea si crearea de locuri de munca raman o prioritate pentru Statele Unite si UE, iar noi vom continua sa colaboram cu presedintele Obama pentru elibera potentialul fara egal al pietei transatlantice", au mai precizat Rompuy si Barroso.

"Suntem pregatiti, de asemenea, sa continuam cooperarea intensa pe teme de politica externa si pentru promovarea valorilor noastre comune", au adaugat oficialii UE.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat pe contul sau de Twitter ca "Parlamentul European spera sa construiasca pe baza relatiei transatlantice puternice si complete cu presedintele Obama".

Felicitari i-a transmis si cancelarul german Angela Merkel.

Victoria lui Barack Obama a fost sarbatorita in toata lumea, de la New York in Djakarta... Barack Obama a avut sustinerea femeilor si a minoritatilor...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri