Antena Căutare

UPDATE! Atena: Anarhistii s-au luat la bataie cu politistii

Principalele organizatii sindicale din Grecia au anuntat ca intra din nou in greva generala timp de 48 de ore, dupa ce premierul grec George Papandreou a rugat Parlamentul sa voteze pentru ca tara "sa-si revina", informeaza BBC.

UPDATE 17.05: Falimentul Greciei ar putea avea consecinte mai mari decat caderea bancii americane Lehman Brothers, care a precipitat criza financiara mondiala, a declarat Juergen Stark, economistul sef al BCE

UPDATE 16.00: Comisarul european Olli Rehn: Grecia va intra imediat în incapacitate de plată dacă Parlamentul nu aprobă programul de austeritate.

UPDATE 14.35: Mii de persoane protesteaza pe strazile Atenei si Salonicului fata de masurile de austeritate anuntate de guvernul elen. Manifestatiile au denaturat insa in violente, anarhistii devastand magazine si masini si aruncand cu diverse obiecte in fortele de ordine. Politistii greci au raspuns cu gaze lacrimogene. Deocamdata nu au fost raportati raniti.

Sute de manifestanti sunt asteptati sa protesteze in centrul Atenei, zona parcului Peidon si in zona pietei Sintagma.

Sindicatele au anuntat ca pe strazile Greciei vor fi prezenti jurnalistii, cadrele medicale, actorii si functionarii publici. Aeroporturile vor fi inchise, la fel ca liniile de transport, trenurile si autobuzele.

Potrivit BBC, Sindicatul General al Angajatilor din Sectorul Privat si Sindicatul Angajatilor din Sectorul Public au decis organizarea acestei greve pentru a protesta fata de noul imprumut de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

sursa:Jurnalul

Foto: Intactimages / EPA

Facebook l-ar fi angajat pe cel mai renumit hacker din lume, George Hotz... Circa 4 trilioane de dolari - suma reala cheltuita de SUA in razboaie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x