Antena Căutare

UPDATE! Autorul atacurilor de la Oslo, acuzat de terorism

Autoritatile de la Oslo vor cere, in mod exceptional, un arest preventiv de opt saptamani pe numele lui Anders Behring Breivik, cel ce presupune a fi suspectul in cazul atentatelor de la guvernul norvegian. Audierile in acest proces vor avea loc luni, iar politia va cere ca procesul sa se desfasoare cu usile inchise.

UPDATE! 23: 00 Aproximativ 150.000 de persoane s-au adunat in centrul orasului Oslo pentru a le aduce un omagiu victimelor atacurilor de vineri, conform estimarilor presei norvegiene.

UPDATE! 22:38
Un politician ungar de extrema-dreapta primise un email de la autorul atacurilor din Norvegia

Anders Behring Breivik, presupusul autor al atacurilor din Norvegia, ii trimisese un mesaj electronic liderului miscarii ungare de extrema-dreapta 64 de Comitate, anunta Mediafax.

Toroczkai a explicat ca Breivik si-a prezentat ideologia in acest mesaj, pe care l-a citit abia dupa atacuri, explicand ca nu exista niciun indiciu ca Breivik ar fi intentionat sa comita un astfel de masacru.

UPDATE! 22:21 Politia norvegiana fusese sesizata in martie in legatura cu autorul atacurilor de vineri

Presupusul autor al atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik, fusese semnalat autoritatilor in luna martie, anunta Janne Kristiansen, directorul Agentiei de Securitate a Politiei norvegiene (PST), citat de Mediafax.

Semnalarea fusese facuta in legatura cu achizitionarea de produse chimice de la o firma poloneza, dar incidentul a fost minor, astfel ca nu i se acordase importanta, adauga Kristiansen.

"In martie, am primit o lista de 50 - 60 de nume, iar numele lui figura pe lista pentru ca daduse 120 de coroane (15 euro) pentru o achizitie de la o firma din Polonia", precizeaza Kristiansen.

UPDATE! 21:16
Tatal lui Anders Behring Breivik: Mai bine s-ar fi sinucis

"Nu mi-a venit sa cred, am inmarmurit si nu puteam deloc sa inteleg. Nu ma simt tatal sau. Cum a putut sa omoare atatia oameni nevinovati si sa continue sa creada ca ce a facut e in regula? Ar fi trebuit sa-si ia si propria viata, asta ar fi trebuit sa faca", a spus tatal lui Breivik.

Jens David Breivik, fost diplomat, locuieste in sudul Frantei divortat de mama lui Breivik din 1980. Tatal teroristului a spus ca nu a mai avut nicio legatura cu fiul sau din 1995 (cand Anders avea 16 ani), cu exceptia unei scurte convorbiri telefonice in urma cu circa 10 ani,

UPDATE! 19:33
Politia norvegiana a anuntat bilantul revizuit al celor doua atacuri comise vineri. Conform oficialitatilor de la Oslo, citate de CNN, numarul persoanelor ucise este de 76, 17 mai putine decat fusesera anuntate initial. Conform noului bilant, opt persoane au murit in atentatul din centrul capitalei norvegiene, iar 68 au fost impuacate mortal in tabara de vara de pe insula Utoya.


UPDATE 17.40:




UPDATE 17.00: Multimea furioasa a atacat masina care il transporta pe teroristul norvegian la audieri

UPDATE 14.40: Incredibil: criminalul norvegian ar putea fi eliberat dupa 14 ani

UPDATE 14.25: Sase posibili complici ai lui Breivik de origine poloneza au fost arestati, informeaza Reuters.



Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, doreste o audiere publica in fata judecatorului si sa compara imbracat in uniforma, a anuntat avocatul sau duminica seara.

Norvegianul care a ucis 93 de oameni din Oslo si a ranit alte zeci a postat pe internet un manifest in care indemna la „eliminarea musulmanilor" din Europa. Anders Behring Breivik cerea, cu doar cateva ore inaintea atacurilor, eliminarea musulmanilor din Europa.

"Timpul este esential. Avem la dispozitie doar cateva decenii pentru a consolida un nivel suficient de rezistenta inainte ca orasele noastre sa fie invadate demografic de musulmani. Pentru mine, ar fi un act de ipocrizie sa ii tratez diferit pe musulmani, nazisti si marxisti" scria Breivik in manifest.

Breivik isi imagina, conform documentului, moartea a "un milion de marxisti si multiculturalisti". "Vremea dialogului s-a incheiat. Am acordat o sansa pacii. A venit vremea rezistentei armate", afirma el.

Anders Behring Breivik are statutul de suspect si, conform sistemului judiciar norvegian, nu va putea fi inculpat decat la sfarsitul anchetei politiei.

Sursa: Antena3

Foto: bt.dk

Eparhia Odessa acuza Romania de pretentii teritoriale... SUA, aproape de intrarea in incapacitate de plata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x