Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

UPDATE! Muammar Gaddafi a fost ucis

Muammar Gaddafi a fost capturat si a murit, la scurt timp dupa aceea, din cauza ranilor foarte grave, informeaza AlJazeera. Fostul lider libian era ranit grav la cap si la picioare. Anuntul prinderii a fost facut de un comandant al trupelor Consiliului National de Tranzitie, fiind transmisa de presa de la Tripoli.

UPDATE 17:05: Mii de libieni au iesit pe strazi pentru a saluta moartea fostului lider de la Tripoli

UPDATE 15.27: Oficialul CNT Abdel Majid a declarat, citat de Reuters, ca Muammar Gaddafi a fost ucis in urma unui bombardament al avioanelor NATO, care au atacat convoiul cu care fostul lider libian ar fi incercat sa scape din incercuirea de la Sirte.

UPDATE 15.20:
Televiziunea Libia Libera anunta ca a fost arestat in acelasi timp si fiul lui Gaddafi, Moutassim, alaturi de Mansour Daou (seful serviciilor de securitate interna) si Abdallah Senoussi" (seful serviciilor de informatii libiene).

"Muammar Kadhafi a fost arestat. Este ranit grav, dar inca respira"Se pare ca in timpul operatiunii de prindere a lui Gaddafi si seful fortelor armate ale acestuia, Abu Bakr Younus, a fost ucis.

"Nu trageti, nu trageti!"
Aflat peste 40 de ani la putere, Muammar Gaddafi a avut timp destul sa stranga o avere considerabila. Sunt zvonuri ca ar fi pus deoparte 30 de miliarde de dolari. Suma nu este confirmata oficial. Este sigur insa ca membrii familiei sale prospera. Cei opt copii ai lui Gaddafi sunt oameni de afaceri sau politicieni si militari cu functii-cheie in statul condus de tatal lor.Curtea Internationala de Justitie a emis in urma cu cateva luni un mandat de arestare pe numele sau.

Recomandari