Antena Căutare

Vaticanul deschide arhivele „Papei lui Hitler”

Papa Francisc a luat decizia de a face publice arhivele din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, afirmând că în acea perioadaă Pius a avut o dplomație ascunsă, dar și activă.

Printre documente se numără și arhivele din secretariatul de stat a lui Pius, principalul organ de guvernare al bisericii care cuprinde relațiile Vaticanului cu alte țări. Comunități de evrei și istorici au declarat că Pius nu ar fi trebuit să fie beatificat înainte ca arhivele să fie deschise complet. De asmenea au cerut ca beatificarea să fie amânată până după moartea tuturor supraviețuitorilor Holocaustului.

Apărătorii săi de la Vatican spun că Papa Pius pe cei care aveau nevoie de protecție.

Comunități de evrei și istorici susțin că beatiicarea Papaei Pius nu ar fi trebuit să aibă loc îainte ca arhivele să fie deschise complet.De asemenea, au cerut cabeatificarea să fie amânată până după moartea tuturor supraviețuitorilor Holocaustului.

Apărătorii săi de la Vatican au susținut că Papa Pius al XII-lea s-a folosit de o diplomație tăcută și că a încurajat mănăstirile și alte intituții religioase să ajute oamenii care aveau nevoie de ajutor și protecție, inclusiv pe evrei.

Urmăriți întreaga știre accesând Video-ul prezentat la Antena 3.

Europa, în pragul unei crize a refugiaților! Aceștia ar putea să ajungă şi în România, după ce traversează Bulgaria... Actor renumit, împușcat alături de soția sa și de un alt bărbat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x