Antena Căutare

VIDEO! Bataie la ONU, intre bodyguarzii premierului turc si agentii de securitate

Serviciul de securitate al ONU de la New York a fost implicat intr-un conflict cu garzile premierului turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat un oficial din cadrul organizatiei. Purtatorul de cuvant al ONU Martin Nesirky a confirmat ca au existat "neintelegeri nefericite" intre garzile de securitate ale ONU si garzile premierului turc.

Potrivit martorilor, Erdogan asista la o reuniune cu un etaj deasupra salii Adunarii Generale, cand a auzit ca presedintele palestinian Mahmoud Abbas se pregatea sa sustina discursul sau istoric privind cererea palestiniana de aderare la ONU. Erdogan s-a grabit atunci sa intre in sala, dar anturajului sau i-a fost interzis accesul.

"Garzile turce au cerut ca (premierul) lor sa fie autorizat sa treaca si ar fi impins atunci garzile de securitate ale ONU. Garzile ONU au impins la randul lor, iar turcii au inceput sa loveasca", spun martorii.

Un oficial care a asistat la confruntare a declarat pentru AFP ca garzile de securitate ale ONU au cerut rapid intariri si au blocat accesul in sala unde s-a produs incidentul.

"Credem ca s-a rezolvat in mod satisfacator datorita unei actiuni rapide. Noi actiuni au fost intreprinse pentru a preveni astfel de neintelegeri pe viitor", a adaugat Nesirky.

Un membru al serviciului de securitate al ONU a fost transportat la spital, au precizat surse din cadrul organizatiei, iar misiunea turca la ONU a refuzat sa comenteze acest incident.

Sursa: Jurnalul National

Foto: captura video

Franta, lovita de criza: Guvernul pregateste noi masuri de austeritate... Atena: Transportul in comun nu mai exista, iar functionarii ameninta ca vor "ocupa" sediile municipale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x