VIDEO! Dezvaluiri incredibile: Iran si Arabia Saudita, complici taciti ai Al Qaeda in atentatele de la 11 septembrie 2001

Scrisa de Anthony Summers si Robbyn Swan, cartea The Eleventh Day analizeaza mii de documente referitoare la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, cele care au schimbat fata lumii, ajungand la concluzia ca Iranul si Arabia Saudita au ajutat Al Qaeda in cele mai sangeroase atentate din istoria omenirii.


Cartea a fost documentata pe baza marturiilor mai multor experti, incluzand un magistrat francez, fosti agenti CIA, analisti de informatii israelieni si fosti membri ai comisiei senatoriale americane care a investigat tentatele.

Astfel s-a demonstrat ca Hezbollah, grupul paramilitar terorist sprijinit oficial de Iran, a fost implicat activ, unul din membrii sai cheie, Iman Mughniyah avand mai multe intalniri cu Osama Bin Laden si loctiitorul acestuia, Ayman Al Zawahiri.

Mughniyah s-a aflat, in 2000, in mai multe randuri, la bordul mai multor curse de linie care au zburat spre si dinspre Iran. Teroristul s-a intalnit la Beirut cu unul dintre cei care au deturnat cele patru avioane, Ahmed Al Ghamdi, „a vizitat Arabia Saudita pentru a coordona activitatile de acolo", iar pe alti doi teroristi, Khalid al-Mihdhar si Nawaf al-Hazmi, i-a intalnit chiar in incinta ambasadei iraniene din Malaysia.

De asemenea, chiar daca in Arabia Saudita, tara sa de origine, Bin Laden era considerat persona non-grata, fiindu-i chiar retrasa cetatenia, marea majoritate a oficialilor sauditi au sprijinit cauza teroristului numarul 1 al lumii, autorii cartii citand opinia unui fost ofiter de informatii francez, Alain Chouet: „A fost un subterfugiu convenabil pentru toata lumea. Arabia Saudita a fost de acord sa inchida ochii la actiunile lui Bin Laden, cu conditia ca acestea sa nu se desfasoare pe teritoriul saudit."

In fine, este citata si o declaratie a lui John O'Neill, fost director al diviziei contraterorism din cadrul FBI, facuta inainte de comiterea atentatelor: „Toate raspunsurile, toate indiciile care ne pot ajuta in prinderea lui Bin Laden se afla in Arabia Saudita.

"

Citeste si Jurnalul

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri