Antena Căutare

Vocea Rusiei: "Scutul anti-racheta va transforma Romania intr-o tinta a rachetelor nucleare rusesti"

Balansul extrem de atent pe care Romania trebuie sa il practice in politica sa externa, pentru a nu intra in conflict cu interesele marilor puteri numite SUA si Rusia este relevat de o analiza publicata de postul de radio „Vocea Rusiei”, intitulata „Rusofobii romani spera in victoria unui republican mesianic”.

Vocea Rusiei: "Scutul anti-racheta va transforma Romania intr-o tinta a rachetelor nucleare rusesti"
| EPA / Intact Images

„Doua evenimente petrecute in decursul ultimului an au zguduit serios increderea rusofobilor romani in capacitatea de actiune a presedintelui Obama, crescand abrupt numarul fanilor din Bucuresti ai Partidului Republican din SUA”, incepe analiza semnata de Valentin Mandrasescu.

„Primul eveniment a fost publicarea noii doctrine militare a SUA, care se focalizeaza pe regiunea Asia-Pacific. Al doilea eveniment s-a petrecut in timpul intalnirii dintre Barack Obama si Dmitri Medvedev, cand presedintele american, uitand ca microfonul este inca deschis, l-a rugat pe (inca pe atunci) omologul sau, sa-i transmita lui Vladimir Putin ca, dupa alegerile prezidentiale, liderul de la Casa Alba va fi mai flexibil in privinta problemei sistemului de aparare anti-racheta”.

Analiza continua prin a explica ciudatenia existentei unui adevarat „fetis” in societatea romaneasca fata de sistemul de aparare anti-racheta. „Sistemul este vazut ca un talisman a carui simpla prezenta ar proteja tara de orice pericole, in special de cel care ar veni din Rasarit – pretinsa tentativa a Rusiei de includere a Romaniei in sfera sa de influenta. Idea ca tocmai implementarea scutului anti-racheta va transforma Romania intr-o tinta primara a rachetelor nucleare rusesti nu penetreaza in mintile rusofobilor, spalate de propaganda americana. Acestia cred in povestile nemuritoare conform carora sistemul anti-racheta va apara si Romania. Or, orice specialist stie ca sistemul anti-racheta va proteja exclusiv Statele Unite”.

Citeste articolul complet in Jurnalul!

Uraganul Sandy, "o catastrofa de proportii biblice"... Topul celor mai costisitoare uragane care au lovit SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x