Antena Căutare

WikiLeaks: UE, nemultumita de Romania si Bulgaria

O nota diplomatica din 2009 a ambasadei Statelor Unite la Sofia arata ca UE era nemultumita de lipsa progreselor inregistrate de Romania si Bulgaria in domeniul justitiei, a dezvaluit WikiLeaks.

Potrivit notei datate 26 iunie 2009, Executivul UE considera ca "a incercat totul" pentru a-i determina pe bulgari sa isi reformeze sistemul judiciar, dar se intreaba "cum sa-i faca sa reformeze cand ei nu vor?"

Documentul publicat de WikiLeaks arata frustrarea fata de lipsa de progrese din cele doua tari (Romania si Bulgaria). Potrivit sursei citate, oficialii UE aveau remuscari pentru faptul ca s-a permis aderarea Bulgariei si Romaniei prea devreme, la 1 ianuarie 2007.

Acestea nu sunt primele informatii referitoare la tara noastra care au fost publicate de WikiLeaks. Mai multe note publicate pe acest site au dezvaluit declaratia unui fost comisar european pentru Relatii Externe potrivit carora Romania este „un stat salbatic", informeaza Mediafax.

WikiLeaks a mai publicat recent si o nota diplomatica care scoate la iveala date despre adoptiile din Romania. Astfel, in raportul grupului de lucru pentru adoptii internationale, se arata ca unii dintre copiii a caror adoptie a fost refuzata s-ar putea afla in situatii in care bunastarea lor nu e protejata adecvat.

830 de telegrame ale diplomatilor americani acreditati la Bucuresti au ajuns in mainile fondatorilor sitului Wikileaks. Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a inceput duminica sa publice un set de peste 250.000 de note diplomatice. Actiunea este considerata "un atac la adresa comunitatii internationale" de catre Departamentul de Stat american.

Foto: thevine.com.au

Numarul functionarilor federali rusi se va reduce cu 20% pana in 2013... Sotia romanca a teroristului de la Stockholm neaga ca ar fi cunoscut planurile barbatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x