Antena Căutare

Marele Premiu de la Singapore va fi în direct pe Antena 1 şi live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 14.45

În acest weekend, Formula 1 accelerează din nou pe un circuit stradal. Unul însă foarte diferit față de cel de săptămâna trecută.

După vitezele mari de la Baku, urmează virajele lente de la Marina Bay. | A1

După vitezele mari de la Baku, urmează virajele lente de la Marina Bay. Calificările vor putea fi urmărite sâmbătă de la 16.00, în direct pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY. Marea cursă de la Singapore va fi în direct pe Antena 1 şi live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 14:45. Anul trecut, Carlos Sainz a câştigat Marele Premiu din Singapore, fiind urmat de Lando Norris şi Lewis Hamilton.

Marele Premiu de la Singapore va fi în direct pe Antena 1

Marina Bay se anunţă un traseu dificil pentru piloţii de Formula 1: temperaturile ridicate ( care în interiorul cockpit-ului pot atinge 60 de grade Celsius), umiditatea mare (care poate depăşi 70%), numărul mare de viraje şi denivelările sunt doar câţiva factorii de risc de pe acest traseu.

De cinci ori acest Mare Premiu a ajuns la durata maximă regulamentară, de două ore. Lumina artificială este o altă încercare la care vor fi supuşi piloţii. Deși luminozitatea este mai mare decât în cazul în care cursa s-ar desfășura pe timp de zi, în cazul în care plouă, strălucirile luminii artificiale pe asfaltul ud i-ar putea orbi pe piloți.

Articolul continuă după reclamă

Un alt adversar al piloților este diferența de fus orar. Pentru întâia oară, Formula 1 vine aici din Azerbaidjan, după un zbor de aproximativ nouă ore. Toată lumea continuă să funcționeze pe alt fus orar, iar întreg organismul e dat peste cap și trebuie “reprogramat” în doar câteva zile.

Anul trecut, Carlos Sainz a câştigat Marele Premiu din Singapore, fiind urmat de Lando Norris şi Lewis Hamilton. Tot pilotul de la Ferrari a plecat din pole-position. Max Verstappen s-a clasat pe locul cinci în cursă, după ce a plecat de pe poziţia a 11-a.

Campionul mondial en-titre traversează o perioadă dificilă, fiind fără victorie de şapte etape. Concret, olandezul a triumfat ultima dată în Marele Premiu al Spaniei. În ultima etapă, în Marele Premiu al Azerbaidjanului, Oscar Piastri a triumfat, podiumul fiind completat de Charles Leclerc şi George Russell.

McLaren a urcat pe prima poziţie în clasamentul constructorilor, după cursa de la Baku, depăşind-o pe rivala Red Bull. Echipa britanică a profitat de faptul că austriecii au avut un singur pilot în puncte, pe Max Verstappen, clasat pe locul cinci. Sergio Perez a făcut accident cu Carlos Sainz în penultimul tur şi ambii au încheiat cursa prematur.

Marea cursă de la Singapore va fi în direct pe Antena 1 şi live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 14:45.

Toate etapele competiţiei Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 pot fi urmărite integral pe platforma AntenaPLAY. Antena transmite în exclusivitate Formula 1 în România, meciurile naționalei României până în 2028 și primele ediții FIFA World Cup™ din istorie cu 48 de echipe.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!”
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!” Joi, 19.09.2024, 23:04
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x