Antena Căutare

1895: Prima pelicula din istorie - 17 metri de film in 46 de secunde!

Pe 11 iulie 1895 fratii Lumiere au facut prima prezentare a tehnologiei filmului in fata unui grup de oameni de stiinta. Au fost aratate 10 filmulete de durata scurta, pana intr-un minut. Dupa aceasta cei doi au plecat intr-un turneu prin lume, la New York, Londra, Montreal, Bombay si Buenos Aires, pentru a-si prezenta realizarea.

Primul filmulet realizat vreodata poarta semnatura lui Louis Lumiere, se numeste “Muncitori plecand de la fabrica Lumiere” si dureaza doar 46 de secunde. Pelicula consta dintr-o singura scena filmata in fata uneia dintre iesirile din fabrica Lumiere din Lyon si prezinta mai ales grupuri de femei care si-au terminat ziua de lucru.

Exista trei versiuni separate ale filmului. Sunt o serie de diferente intre ele, ca de exemplu imbracamintea muncitorilor, care e influentata de anotimpul in care s-a facut filmarea. O alta diferenta importanta este legata de prezenta cailor la trasura, versiunile numindu-se “doi cai”, “un cal” si “fara cal”.

Ca toate filmele fratilor Lumiere, “Muncitori plecand de la fabrica Lumiere” a fost tras in format de 35 de mm, la o viteza de 16 frame-uri pe secunda. La aceasta viteza a fost nevoie de 17 metri de rola de film, fiind 800 de frame-uri la cele 46 de secunde.

Aceasta pelicula a fost prezentat pe 11 iulie 1895 intr-o proiectie speciala la “Grand Café on the Boulevard des Capucines” din Paris impreuna cu alte noua filmulete si a impresionat foarte puternic opinia publica.

Aceasta este prima fotografie postata pe internet. Vezi aici istoria din spatele imaginii!... Trei romani pleaca cu Dacia pana in Mongolia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x