Antena Căutare

Aceasta este prima fotografie postata pe internet. Vezi aici istoria din spatele imaginii!

In urma cu aproape 20 de ani, patru angajate de la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) apareau in prima fotografie postata pe internet. Cele patru femei care lucrau in departamentul administrativ sau cot la cot cu oamenii de stiinta faceau parte dintr-o trupa care interpreta parodii dupa melodii celebre, dar cu versuri inspirate din lumea fizicii.

Imaginea cu formatia Les Horribles Cernettes a fost prima postata pe internet deoarece in urma cu 20 de ani, inventatorul World Wide Web-ului, Tim Berners-Lee, era angajat la CERN. Potrivit Daily Mail, fotografia a fost facuta de un dezvoltator IT care lucra cu Berners-Lee. Acesta era managerul trupei formate din cele patru angajate si le scria si cantecele.

Poza facuta pe 18 iulie 1992 a avut ca scop promovarea trupei Les Horribles Cernettes cu ocazia unui festival de muzica organizat de alti angajati de la CERN. In momentul in care Tim Berners-Lee si echipa lui au inceput sa testeze o noua versiune a sistemului lor web, care suporta si incarcarea de fotografii, imaginea cu trupa comica a fost aleasa pentru teste.

Aceasta fotografie a reusit sa ii convinga pe sefii de la CERN ca internetul va deveni foarte popular.

Foto: Daily Mail

Omul care ia peste picior gravitatia!... 1895: Prima pelicula din istorie - 17 metri de film in 46 de secunde!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x