Antena Căutare

A fost găsit cadavrul unui bărbat decedat acum 57 de ani, în INCIDENTUL DIATLOV. De șase decenii, moartea celor nouă oameni rămâne un mare mister

În noaptea de 1 spre 2 februarie 1959, în nordul munților Ural, un incident inexplicabil ucidea nouă turiști - schiori, în ceea ce avea să fie cunoscut drept MISTERUL DIATLOV, după numele conducătorului grupului. Pe 8 ianuarie 2016, trupul unui bărbat de 40 de ani era descoperit în zonă. Ce s-a petrecut atunci?

În noaptea de 1 spre 2 februarie 1959, în nordul munților Ural, un incident inexplicabil ucidea nouă turiști - schiori, în ceea ce avea să fie cunoscut drept MISTERUL DIATLOV, după numele conducătorului grupului. Pe 8 ianuarie 2016, trupul unui bărbat de 40-45 de ani era descoperit în zonă. Ce s-a petrecut atunci?


În noaptea de 1 spre 2 februarie 1959, în Regiunea Sverdlovsk, din Munții Ural, URSS, un grup de turiști - schiori decedau în condiții misterioase, incidentele de atunci neputând fi explicate nici până în zilele noastre. Acum o lună și jumătate, corpul unui bărbat de 40-45 de ani, care se pare că ar fi făcut parte din expediție, a fost descoperit în zonă, readucând în actualitate una dintre cele mai infiorătoare povești din istoria recentă a omenirii.

Pe 10 ianuarie 1959, un grup de 10 schiori (două femei și opt bărbați, studenți și absolvenți ai Universității Politehnce din Ural), pleacă într-o excursie pe Muntele Otorten (în traducere liberă ”Nu te duce acolo!”). Unul dintre ei, Iuri Iudin, se alege cu dizenterie și este obligat să rămână în satul Vizai, ultima așezare omenească întâlnită. După cum se va vedea, această problemă îi va salva viața.

Grupul plecat se rătăcește, din cauza unei furtuni de zăpadă, și ajunge pe Holat Ciahil, ”Muntele Mort”. Realizează greșeala, decid să campeze. Igor Diatlov, conducătorul, un schior experimentat și un radiotelegrafist cu ștaif, trimite colegilor din Sverdlovsk (actualmente Ecaterinburg) informația că pe 12 februarie, atât el, cât și colegii săi se vor întoarce, în siguranță, în Vizai.

Se așteaptă până pe 20 ale lunii. Nimeni nu se impacientează până în acel moment: în Urali, zăpezele sunt uriașe, iernile extrem de grele, vremea joacă feste, se fac aproximări și de câte o săptămână. Dar, totuși, grupul n-a mai dat niciun semn de 20 de zile...Se formează echipe mixte din salvamontiști, polițiști și colegi ai celor plecați.

Ultima fotografie cu schiorii în viață, realizată cu șase ore înainte de plecarea spre munte

Pe 26 februarie 1959, tabăra de campare este găsită. Plus nouă cadavre. Anchetatorii stabilesc faptul că excursioniștii și-au rupt cortul din interior, tăindu-l cu un cuțit, în miezul nopții!!! Unii au plecat desculți, alții în șosete, o fata are o singură gheată în picior! DESCULȚI, deși afară sunt minus 30 de grade Celsius! Motivul oficial al deceselor este hipotermia, dar faptul că multe dintre corpuri prezintă fracturi ori urme de violență, cranii sparte și chiar o limbă tăiată, ridică sute de semne de întrebare.

Apar zeci de supoziții: o lumină uriașă i-ar fi speriat, ei fiind nevoiți să fugă; au fost atacați de niște prizonieri evadați; au fost ajunși de blestemele celor din tribul Mansi, din zonă, pentru că le-au perturbat zona; au fost victimele unor experimente militare sovietice; a avut loc un incident OZN; s-au certat între ei...Cinci cadavre nu sunt găsite deloc. Finalmente, patru dintre ele sunt descoperite pe 4 mai, la distanță mare față de cort. Ultimul corp este de negăsit!

Ce s-a petrecut acolo?

Nimeni nu poate confirma, cu exactitate, nici astăzi. Iuri, unicul ”supraviețuitor”, a decedat în 2013. Înainte de a se stinge, a declarat că autoritățile sovietice au fost interesate mai mult de cum au ajuns schiorii acolo, nu de cum au murit. ”Au fost, clar, experimente militare”, a adăugat el. Rușii s-au mulțumit să spună că ”o forță naturală copleșitoare” a provocat moartea, după care dosarul a fost clasat. În 1991, s-au încercat mai multe redeschideri, dar în van. Unii au afirmat chiar că probele și unele imagini dispăruseră.

Liniștea s-a așternut. Până pe 8 ianuarie 2016, când un grup de turiști a anunțat poliția că în pasul Diatlov au gasit cadavrul unui bărbat de 40-45 de ani...La ora decesului, Simion Zolotariov avea 39 de ani. Corpul său fusese unicul negăsit...

Caz medical extrem de bizar! O femeie plânge cu lacrimi de piatră! De șapte ani, nimeni nu a găsit explicația!... VIDEO! Peste opt ani vom putea zbura spre serviciu. Cum arată primul autoturism zburător care va apărea pe piaţă în 2024...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x