Antena Căutare

A inceput Festivalul Ghetii si Zapezii de la Harbin, China

"Lumea de gheata" construita, ca in fiecare an, in orasul Harbin din nordul Chinei este gata sa-i primeasca, incepand de astazi, pe vizitatorii Festivalului Ghetii si al Zapezii. Anul acesta, gerul puternic a intarit gheata iar sculptorii, cei mai multi anonimi, au avut o sarcina si mai grea ca de obicei. Ei sunt, insa, bucurosi ca operele lor vor putea sa incante, din nou, publicul.

Festivalul Ghetii si al Zapezii a ajuns la a 29-a editie, iar castelele si celelalte constructii de basm din Harbin sunt, an de an, tot mai spectaculoase. Autoritatile se mandresc cu amploarea impresionanta a lucrarii: pe o suprafata de 75 de hectare s-au folosit 180.000 de metri cubi de gheata si 150.000 de metri cubi de zapada. Au intrat in functiune si masinile de zapada artificiala, pentru cazul in care ninsoarea ar fi lipsit la apel.

Eforturile cele mai mari le-au revenit celor nu mai putin de 7.000 de lucratori, cei mai multi anonimi, care au taiat si au lustruit blocurile de gheata, pe un ger de minus 20 de grade.

Chiar daca festivalul incepe astazi, accesul publicului in incinta este permis de cateva zile. Multi vizitatori au profitat de ocazie pentru a admira in voie, fara aglomeratie, palatele de gheata. Si, nu in ultimul rand, pentru o coborare sau chiar mai multe pe derdelusurile improvizate.

Lumea gheturilor isi va capata intreaga stralucire abia dupa aprinderea luminilor colorate care vor intregi, in timpul noptii, atmosfera de basm. Iar costul biletului de intrare, de aproape 48 de dolari, nu va parea deloc prea mare.

EXCLUSIV! Singura inregistrare care il arata pe Sergiu Nicolaescu in spatele camerelor de filmat... Ziua nuntilor fericite in China. Sute de cupluri s-au casatorit in ziua "Iubirii pentru totdeauna"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x