Antena Căutare

Adevărul despre viața controversată a lui Nicolae Ceaușescu! Lucruri neștiute despre fostul lider comunist și cel mai bine păzit secret înainte de 1989

Nicolae Ceaușescu a fost, fără doar și poate, unul dintre cei mai controversați lideri români, iar de-a lungul timpului, au ieșit la iveală numeroase lucruri mai puțin cunoscute despre fostul ”Tovarăș”. 

Nicolae Ceaușescu a fost, fără doar și poate, unul dintre cei mai controversați lideri români, iar de-a lungul timpului, au ieșit la iveală numeroase lucruri mai puțin cunoscute despre fostul ”Tovarăș”.

Nicolae Ceaușescu a absolvit doar primele patru clase

Nicolae Ceaușescu s-a mândrit cu o carieră fulminantă și a fost unul dintre cei mai apreciați lideri comuniști, însă puțini știu că acesta a reușit să termine doar patru clase. Ba mai mult, la 11 ani a început să lucreze ca ucenic de cizmar, în București.

A fost arestat de CINCI ORI până la vârsta de 26 de ani

La doar 15 ani, în 1933, el a devenit membru al Uniunii Tineretului Comunist din România, o formațiune politică ilegală. Atunci, el a fost arestat pentru prima oară, după ce a fost prins în timpul unei greve. De asemenea, ulterior, el a fost arestat de alte trei ori. Liderul comunist a fost cunoscut în acea perioadă ca fiind un ”agitator comunist periculos”, iar în 1936 a fost condamnat la închisoare din nou. Doi ani mai târziu a fost eliberat, iar atunci a cunoscut-o pe Elena Petrescu, care avea să-i devină soție opt ani mai târziu.

A fost singurul român care s-a plimbat cu caleașca Reginei Elisabeta a II-a

Deși poate ți s-ar părea greu de crezut, Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, au fost primiți cu onoruri și ceremonie fastuoasă de către Regina Elisabeta a II-a. Totul s-a petrecut în 1978, când cei doi au fost conduși cu trenul regal de la aeroport la Gara Victoriei. Ba mai mult, plecarea de la Buckingam Palace a fost una deosebită, întrucât Nicolae Ceaușescu a fost invitat în trăsura reginei. Elena Ceaușescu a mers, în schimb, în cea a Prințului Philip, ducele de Edinburgh.

S-a prăbușit cu avionul, iar trei membri ai echipajului și-au pierdut viața

Pe data de 5 noiembrie 1957, Nicolae Ceauşescu se afla în drum spre Moscova, acolo unde se aniversa Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie, într-un avion IL 14, ca parte a unei delegaţii a Partidului Muncitoresc Român (PMR). Din cauza unei erori de pilotaj, aeronava s-a prăbuşit la aterizare pe Aeroportul Vnukovo. În urma accidentului, ministrul de externe Grigore Preoteasa şi alţi trei membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa. Secretarul de stat al Comitetului Central al PMR, Nicolae Ceauşescu, a supravieţuit suferind doar câteva traumatisme la gamba stânga şi câteva zgârieturi pe faţă.

Era îndrăgostit de filmele polițiste americane

Nicolae Ceaușescu a descoperit, la vârsta de 35 de ani, pasiunea pentru cinematografie, iar filmele polițiste americane erau preferatele lui. Ba mai mult, liderul comunist s-a declarat fanul serialul de televiziune american Kojak, care a rulat între 1973 şi 1978. În plus, toate reşedinţele sale au fost dotate cu o sală specială de proiecţie.

Nicolae Ceaușescu era bâlbâit

Conform unor legende, se pare că liderul comunist Nicolae Ceaușescu era bâlbâit. Acest defect i s-ar fi format, însă, după ce ar fi fost torturat în închisoarea Doftana. Unele voci au afirmat, însă, că totul era o propagandă a Securității.

S-a spus că s-a născut pe 26 ianuarie, dar adevărul era altul

Până în 1989, versiunea oficială era că liderul comunist s-a născut pe data de 26 ianuarie 1918. După evenimentele din 1989, a ieşit însă la iveală certificatul de naştere al lui Nicolae Ceauşescu din care reiese că acesta s-a născut pe data de 23 ianuarie.

Sursa: wikipedia.ro, adevărul.ro, zf.ro

Fotografii NEMAIVĂZUTE cu Patriarhul Daniel! Cum arăta Preafericitul în tinerețe – GALERIE FOTO... Privești și te minunezi! Cum arătau adolescentele în urmă cu 9.000 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x