Antena Căutare

Ai observat aceste semne specifice sclerozei sistemice pe mâinile tale? Pot fi primele simptome ale diabetului

Diabetul este o afecțiune cronică care îți afectează glicemia și metabolismul și poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale. Boala afectează un număr mare de persoane. În SUA, 1 din 10 americani suferă de diabet și 1 din 3 este predispus să dezvolte prediabet.

doua maini care au pielea incretita si groasa Galerie
Diabetul este o afecțiune cronică care îți afectează glicemia și metabolismul și poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale. Boala afectează un număr mare de persoane. Doar în SUA, 1 din 10 americani suferă de diabet și 1 din trei este predispus să aibă prediabet | Shutterstock.com

Deși în prezent nu există un tratament pentru diabet, este posibil ca suferinzii să-și gestioneze simptomele sau chiar să intre în remisie cu ajutorul unei combinații de medicamente.

Cu toate acestea, cheia este să înceapă de la primele simptome. Printre acestea se numără afecțiune a pielii pe care experții spun că poate fi observată pe degete: scleroza sistemică.

Dacă pielea de pe degete se îngroașă, devine ridată sau pare ceară, este un semn că ar trebui să mergeți la un control pentru diabet.

Citește și: Mishamai, femeia care a fost criticată pentru formele ei voluptoase,s-a răzbunat.Câștigă acum 30.000 dolari pe lună.Cu ce se ocupă

Ce este scleroza sistemică: simptome

Potrivit Asociației Americane de Diabet (ADA), aproximativ o treime dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 1 dezvoltă o afecțiune a pielii cunoscută sub numele de scleroză sistemică.

Afecțiunea este ușor de recunoscut pentru că provoacă „piele strânsă, groasă, ceară” pe dosul mâinilor pacienților, dar poate duce și la îngroșarea pielii de pe frunte.

Pe lângă modificările de la nivelul texturii pielii, multe persoane cu scleroză sistemică experimentează rigiditate în articulații.

„În cazuri rare, pielea de peste genunchi, glezne sau coate se îngroașă și ea, ceea ce face dificilă îndreptarea piciorului sau îndoirea brațului. Oriunde apare, pielea îngroșată are adesea textura unei coji de portocală”, notează Asociația Americană de Dermatologie (AAD).

Citește și: Claire Louise Owen, femeia care mănâncă bureți. Ce afecțiune are. "Nu pot să mă abțin"

Deși cauza exactă a sclerozei digitale este necunoscută, experții spun că aceasta este probabil cauzată de deteriorarea vaselor de sânge și a nervilor, care reduc fluxul de sânge la extremități și privează țesuturile de oxigen.

„Pacienții cu diabet zaharat au niveluri foarte ridicate de zahăr în sânge, ceea ce poate deteriora vasele de sânge. Este posibil ca vasele de sânge deteriorate să nu furnizeze suficient oxigen și substanțe nutritive pielii din cauza circulației sanguine deficitare care rezultă.

Acest lucru poate interfera cu capacitatea celulelor albe din sânge de a lupta împotriva infecțiilor și, de asemenea, ucide sau împiedică dezvoltarea și creșterea țesuturilor de colagen”, a explicat Daniel Boyer, MD, doctor în medicină și cercetător la Farr Institute, conform Yahoo.

Citește și: Alina a găsit această creatură în casă și a înghețat de spaimă. Ce este vietatea care seamănă cu un paianjen, dar nu e

Mishamai, femeia care a fost criticată pentru formele ei voluptoase,s-a răzbunat.Câștigă acum 30.000 dolari pe lună.Cu c... Fotografii de nunți spun că sunt trei semne prin care își dau seama că o căsnicie nu o să dureze. Care sunt ele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x