Antena Căutare

Are 80 de ani şi e cea mai în vârstă culturistă! Cum arată femeia care a făcut fitness timp de 20 de ani

Cea mai în vârstă culturistă din lume este, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com, americanca Edith Wilma Conner, născută la 9 mai 1935.

Cea mai în vârstă culturistă din lume este, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com, americanca Edith Wilma Conner, născută la 9 mai 1935.

Edith Wilma Conner a stabilit acest record la 20 august 2011, când a participat la Campionatele de culturism ''NPC Armbrust Pro Gym Warrior Classic'' din Loveland, Colorado, Statele Unite ale Americii. Aceasta a fost, de altfel, şi ultima sa participare la un astfel de concurs. Reprezentanţii Guinness World Records au inclus-o în Cartea Recordurilor, ediţia 2012.

Connor a început să practice fitness la vârsta de 60 de ani, pentru a contrabalansa viaţa sedendară pe care o ducea. Lucra la compania pe care o deţinea împreună cu soţul său. "Era ceva ce puteam face chiar eu, pentru mine însămi", avea să explice ea ulterior. "Era relaxant. Stăteam în faţa unui calculator toată ziua, aşa că acesta era un mijloc prin care să mă descarc, în loc să-mi vărs nervii pe angajaţi'', notează site-ul www.torontosun.com. La vârsta de 65 de ani, a participat la prima competiţie, Grand Masters din Las Vegas, şi a câştigat premiul I.



Edith Wilma Conner îşi începe ziua cu un antrenament de gimnastică aerobică, urmat de cel cu greutăţi. Nu ţine nicio dietă, preferând să adopte o conduită personală de alimentaţie, pe care a dezvoltat-o în timp şi pe care o consideră potrivită corpului său. Chiar dacă nu a mai participat la competiţii, Connor a continuat să lucreze atât la compania personală, cât şi ca antrenor de fitness pentru alte cinci femei, toate cu vârsta de peste 50 de ani.

Deţinătoarea anterioară a titlului de cea mai vârstnică culturistă a fost Ernestine Shepherd, născută la 6 iunie 1936, care a fost inclusă în Cartea Recordurilor, ediţiile 2010 şi 2011.

Sursa: Agerpres

Află cum o să fie relaţia ta de iubire în perioada următoare! Ce probleme vei întâmpina în funcţie de zodie... Ianuarie, un lider desăvârșit. Mai, persoană schimbătoare. Ce spune despre tine luna în care te-ai născut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x