- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Astfel, poți să-ți îndepărtezi oja veche folosind o varietate de produse de uz casnic.
Citește și: Fenomenul neobișnuit care a apărut pe cer, sub forma unui curcubeu. Ce se vede, de fapt, în imagini
Așa cureți unghiile fără acetonă. Cum folosești alcoolul sau produsele pe bază de alcool
Folosește alcool sau produse pe bază de alcool pentru a îndepărta oja inestetică. Cu cât conținutul de alcool este mai puternic, cu atât mai bine va funcționa, scrie Wikihow.com.
Ar trebui să folosești alcool izopropilic, dar există și alte produse care conțin alcool în ele, ca de exemplu:
- parfumul
- fixativul pentru păr
- dezinfectantul de mâini
- deodorantul spray-on
- spirtul
În timp ce băuturile alcoolice nu ar trebui să fie prima ta opțiune, băuturile limpezi, bogate în alcool, cum ar fi vodca sau ginul, te-ar putea ajuta în dizolvarea lacului de unghii. Poate fi necesar să-ți înmoi unghiile timp de 10-20 de minute în lichior pentru cele mai bune efecte.
Citește și: Unghiile trădează starea ta de sănătate. Iată ce boli grave pot ascunde
Alte alternative ca să-ți cureți oja în loc de acetonă
Folosește oțetul alb sau o soluție din oțet amestecată cu suc de lămâie. Oțetul este un produs de curățare acid și universal, complet natural. Așa că are sens că ar putea fi folosit pentru a îndepărta oja. Pentru un efect suplimentar, stoarce o jumătate de lămâie sau chiar puțin suc de portocale, pentru a obține o eficacitate mai mare a citricelor. Înmoaie degetele timp de 10-15 minute, apoi spală și șterge.
O altă variantă este să amesteci două părți de peroxid de hidrogen cu o parte de apă fierbinte și să lași unghiiole la înmuiat timp de 10 minute.
O altă variantă este să folosești clasica pastă de dinți, Poți testa pe o unghie, de exemplu, după ce ai pus un bob de pastă, vei freca cu o periuță mai veche sau cu o dischetă de bumbac până ce oja s-a dizolvat. Poți adăuga în pasta de dinți și bicarbonat de sodiu.
Un alt truc este să scoți oja veche cu una nouă. Cu alte cuvinte, noul strat va înmuia vechiul strat și, cu ușurință, poți șterge cu o dischetă. Unele bloguri sugerează că acele nuanțe mai închise de ojă au celemai bune efecte.
Așadar, imediat după ce ai adăugat oja nouă, șterge oja veche. Pentru cele mai bune rezultate, folosește o hârtie.
Ce mai face și cum mai arată azi „păpușa de la Glina”. Adina Asăvoaiei a cucerit lumea cu frumusețea răpitoare... Un bărbat mergea pe drum, dar a dat peste o creatură neobișnuită, cu blană și solzi: „O zână roz”. Ce a făcut apoi trecă...